Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Vlasy / 23. marec 2020

Vlasová kríza zažehnaná

V jarnom období trápia mnoho žien oslabené a vypadávajúce vlasy. Tento problém neobišiel ani známu influencerku, ktorá ho vyriešila inovatívnou terapiou.

Vlasová kríza zažehnaná

V jarnom období trápia mnoho žien oslabené a vypadávajúce vlasy. Tento problém neobišiel ani známu influencerku, ktorá ho vyriešila inovatívnou terapiou.

Dlhé roky si nosila dlhé vlasy, ktoré si si pred dvoma rokmi dala skrátiť a stala si sa inšpiráciou pre mnohé ženy. Nebála si sa krátkych vlasov?

Dlho som sa bránila zmene. Bála som sa, že stratím ženskosť a sexepíl. No je to naopak. V krátkych vlasoch sa cítim krajšie ako kedykoľvek predtým a nemám v pláne strih meniť. Teší ma aj to, že som inšpiráciou na zmenu pre iné ženy. Je príjemné, keď za mnou prídu dievčatá so slovami, že pred strihaním ukazovali kaderníkovi práve moju fotku.

Vnímaš veľký rozdiel v starostlivosti pri dlhých a krátkych vlasoch?

Výrazne som starostlivosť o vlasy nemenila, či už boli vlasy dlhé, alebo krátke. Všetko má však svoje plusy aj mínusy. Výhodou krátkych vlasov je rýchlejšie sušenie a úprava. Dokonca aj neupravené vlasy vyzerajú rockovo a to sa mi veľmi páči. Niekedy mi však chýba len tak si vypnúť všetky pramene do gumičky.

5D216393 51BF 4718 B78A 9FC9B87FDC45

Riešila si niekedy pri vlasoch výraznejší problém?

V živote som prežila dvakrát vlasovú krízu. Prvýkrát v dvadsiatke, keď som zatúžila po zmene. Zmyslela som si, že si svoje čierne vlasy odfarbím na blond. Výsledkom boli totálne spálené vlasy. Mala som ich gumové a ryšavé. Trvalo tri roky, kým sa ako-tak zotavili. Bolo to chemickým poškodením a mojou hlúposťou. Tento rok riešim opäť problém, konkrétne vypadávanie vlasov. Dlhé roky som brala hormonálnu antikoncepciu, ktorú som sa rozhodla vysadiť. Chcela som dať telu oddych, no pridružili sa aj nepríjemné sprievodné komplikácie v podobe zhoršenia pleti a výrazného vypadávania vlasov.

Kedy a ako sa to začalo?

Prišlo to nárazovo začiatkom roka. Začala som si všímať, že po česaní mi ostáva plná kefa vlasov. Zareagovala som na situáciu rýchlo a vyhľadala pomoc. Predsa len, keď žena stráca korunu krásy, panikári. Dôležité pre mňa bolo neriešiť iba príznaky, ale zistiť presnú príčinu. Navštívila som urýchlene gynekológa, išla na vyšetrenie krvi a hľadala odbornú pomoc u kožného lekára. Dermatológ mi povedal, že mám stále dosť vlasov a odporučil mi kozmetiku z lekárne proti vypadávaniu vlasov. Tri mesiace som užívala vitamíny, odporúčanú kozmetiku, no každý deň som nachádzala na hrebeni chumáče vlasov a so slzami v očiach sa modlila, aby to prestalo. Neprestávalo to a ja som začala na internete pátrať po odborníkoch s dobrými referenciami a výsledkami. Moje kritériá splnila Envy Clinic, ktorá ponúka trichologické vyšetrenie aj samotnú liečbu. Už na prvom stretnutí som cítila, že som v správnych rukách.

IMG 1943 01P

Ako prebiehala diagnostika a liečba?

Na vstupnom vyšetrení pani doktorka spravila trichologické vyšetrenie pomocou mikroskopickej kamery. O pár dní sme konzultovali výsledky, problém nazvala pravým menom a navrhla liečbu. Zvolila kombináciu mezohair s plazmaterapiou, na ktorú som pravidelne chodila v rozmedzí 2 až 4 týždňov celkom osemkrát. Počas plazmaterapie mi aplikujú vlastnú plazmu obohatenú krvnými doštičkami na ošetrenie vlasovej pokožky. Pri mezohair terapii mi aplikujú priamo do pokožky strednej vrstvy kože výživné látky vitamíny, minerály, koenzým, aminokyseliny a podobne. Veľa ľudí sa bojí samotnej aplikácie, keď vidí prístroj s ihlou. Ihla je však veľmi tenká a procedúra prebieha bezbolestne. Celú pokožku hlavy pani doktorka prejde za desať minút a je to.

Cítiš na sebe výsledky?

Je ešte krátky čas na zhodnotenie finálneho výsledku. Tento týždeň som mala poslednú procedúru a účinky by sa mali dostavovať postupne počas najbližších dvanástich mesiacov. Už teraz však môžem skonštatovať, že vypadávanie vlasov ustúpilo a vlasová pokožka je prekrvenejšia. Navyše, ako zhodnotili pani doktorka aj môj kaderník, mám na hlave množstvo „babyhairs“, čo je po pár mesiacoch veľké zlepšenie a mne sa veľmi uľavilo.

IMG 1937 02

Donedávna si mala tmavé vlasy, ktoré si dávaš opäť zosvetľovať. Nebojíš sa, že s vlasmi hazarduješ pri problémoch, ktoré si riešila?

S mojím osobným kaderníkom Nikolasom Tichým z Kdrka sme sa pustili do zosvetľovania, priznávame moju prirodzenú farbu a odfarbujeme päť centimetrov od pokožky práve z dôvodu mojich oslabených vlasov. Takže nepoškodzujeme vlasovú pokožku ani korienky. Práve pre šetrnosť na to ideme veľmi pomaly a sme iba na začiatku, no chceli by sme dosiahnuť čistú blond po vzore Sofie Richie. Sama som prekvapená, že vďaka tomuto prístupu po odfarbení neevidujem žiadnu poškodenú štruktúru vlasu.

Beauty tipy od NATY:

Vlasy:

kevin murphy1Šampón aj kondicionér používam Kevin Murphy – fialový rad na blond vlasy, ktorý pomáha proti žltým odleskom. tangle teezer compact styler brush holographic 1Tangle Teezer na česanie. zehlickaL'Oréal Professionnel Steampod na žehlenie vlasov.

 

Pleť:

envy therapy skin stamp 5277ENVY THERAPY® Skin Stamp, zázrak na prienik účinných látok z kozmetických produktov. mallinaMALINNA° Face Cream Rose peelingThe Ordinary Peeling

 

Líčenie

YSL puderYSL transparentný púder   Glossier multifunkcneGlossier multilíčidlo na pery a líčka  mydlo na obocieMydlo na obočie. Mám veľmi neposlušné tvrdé obočie, no ak navlhčím mydlo (používam aj obyčajné mydlo na ruky) a nanesiem ho kefkou na obočie, dá sa krásne učesať, vydrží v tvare, v akom ho upravím, celé hodiny. Dodá to obočiu objem a krásny tvar. 

 

Text: Jana GOMBOŠOVÁ
Foto: archív N.K., archív firiem

1671

Súvisiace články