Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 15. január 2021

Jednoduché triky k udržateľnejšej beauty rutine

Udržateľnosť aekológia sú dôležitými témami aj vkozmetickom priemysle. Svetové aj menšie lokálne značky preto robia kroky, aby zlepšili svoj dopad na životné prostredie.

Jednoduché triky k udržateľnejšej beauty rutine

Udržateľnosť a ekológia sú dôležitými témami aj v kozmetickom priemysle. Svetové aj menšie lokálne značky preto robia kroky, aby zlepšili svoj dopad na životné prostredie. Čo však my, spotrebitelia? Ako vieme situáciu zlepšiť? Inšpirujte sa jednoduchými krokmi, ktoré urobia veľký rozdiel.

Tuhé mydlá a šampóny

Vedeli ste, že ročne sa spotrebuje 80 miliárd plastových fliaš od šampónov a sprchových gélov? Už len tento fakt by nás mal prinútiť, aby sme sa aspoň pokúsili urobiť aspoň nejakú zmenu k lepšiemu. A pritom tým najjednoduchším krokom sa to dá zvládnuť. Stačí nahradiť najrôznejšie tekuté produkty ich tuhými verziami. Dnes už si môžeme vyberať zo širokej škály produktov najrôznejšieho typu, od pleťových cleanserov cez šampóny na vlasy a sprchové gély až po klasické mydlá na ruky.

Uteráčik

S vlhčenými obrúskami to je ešte horšie ako v prípade fliaš a pritom ich náhrada je nielen ekologickejšia, lacnejšia, ale pre pleť aj prospešnejšia. Obyčajný froté uteráčik totiž poskytne pleti presne to, čo potrebuje. Dôkladne ju vyčistí, zbaví ju zvyšných nečistôt po prvotnom čistení a odlíčení Absolútne neznečisťuje prostredie, dá sa využívať dlhodobo a navyše je to veľmi praktická pomôcka. Odličovacie utierky nie sú ani zďaleka také efektívne, ako by sme mohli čakať, preto je ich použitie veľmi nepraktické.

Náhradné náplne

Ak sa nechcete vzdať svojich obľúbených produktov, skúste nájsť verziu s možnosťou náhradných náplní. Takýto kompromis začína ponúkať čoraz viac značiek pre najrôznejšie typy produktov. Samozrejmosťou je dnes náhradná náplň tekutého mydla, sprchového šampónu či šampónu. Avšak už sa objavili aj náhradné náplne rúžov, deodorantov alebo púdrov.

Recyklované balenie

Už aj veľké kozmetické firmy si uvedomujú, že vyrábať neustále nové a nové plastové nádoby nedáva zmysel a najmä v prípade, keď ich je na svete viac než dosť. Recyklácia sa stala jedným z najčastejších krokov k ekologickejšej výrobe. Uprednostniť recyklovaný obal pred normálnym nikdy nebolo jednoduchšie. Niektoré značky navyše úplne zahodili plasty a obrátili sa na pomoc materiálov ako papier a kartón či dokonca sklo. Niektoré nádoby sa tak dajú opätovne použiť, iné sa veľmi jednoducho rozložia.

Recyklácia

Väčší upgrade, ktorý môžete do svojej starostlivosti o pleť priniesť je recyklačný kôš v kúpeľni. Znie to síce ako veľký krok, no pritom vám takýto jednoduchý trik pomôže s manažmentom odpadu. Štúdia z dielne Recycle Now totiž zistila, že až 90% kuchynského odpadu je úspešne recyklovaná, v prípade kúpeľňového odpadu to je už len 50%. Nielenže takýto kôš uľahčí vaše fungovanie v kúpeľni, ale aj prispejete k lepšiemu spracovaniu odpadu.

Foto: Adobe Stock

1119

Súvisiace články