Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 1. jún 2020

Ozdobte sa vôňou s jedinečnými AROMA ŠPERKAMI

Majiteľka značky Aromašperky sa prekvapivo o šperky kedysi príliš nezaujímala. Hovorí o sebe, že bola vychovávaná skôr prakticky ako žensky.

Ozdobte sa vôňou s jedinečnými AROMA ŠPERKAMI

Majiteľka značky Aromašperky sa prekvapivo o šperky kedysi príliš nezaujímala. Hovorí o sebe, že bola vychovávaná skôr prakticky ako žensky. Vône však miluje. Preto si urobila kurz aromaterapie, a už niekoľko rokov sa venuje výrobe kozmetiky. Jednou z jej aktivít je spojenie liečivej vône vo forme esenciálnych olejov a nádherného šperku. O tom, ako vznikla táto myšlienka, aké sú účinky esenciálnych olejov, ako ich aplikovať a v čom nám môžu pomôcť sme sa rozprávali s Mgr. Alicou Priečinskou v nasledujúcom rozhovore.

Každá žena sa rada skrášľuje. Či už šperkami alebo vôňou. Vy ste tieto dva fenomény prepojili. Ako vznikla unikátna myšlienka prepojenia vône a šperku, čo Vás inšpirovalo?

Už niekoľko rokov sa venujem výrobe kozmetiky, mám vlastnú značku, ku ktorej postupne pridávam nové kozmetické výrobky. A práve pri vytváraní nových telových olejov, ktoré už budú čoskoro v ponuke, som začala hľadať netradičné vône. Objavila som exotické esenciálne oleje, ktoré ma svojou unikátnou a nádhernou vôňou nasmerovali úplne inde. Bolo to presne to, čo som potrebovala. Popri tom som úplne náhodou narazila na aromatické šperky. Sú veľmi praktické, pretože už len pri klasickom prechladnutí si nosíte svoju terapeutickú zmes so sebou, nevyleje sa, nemusíte myslieť na to, že musíte otvoriť fľaštičku a privoňať, ale len zdvihnete prívesok a vdýchnete vôňu. Už len tým, že ho máte na krku, esenciálne molekuly prchajú a vy ich vdychujete. Spojenie „ozdobte sa vôňou“ mi prišlo ako skvelý nápad, ako užívať krásu a aromaterapiu zároveň.

Vône, ktoré aplikujete do šperkov nie sú klasickými komerčnými parfumami. Ide skôr o terapeutické a liečivé esenciálne oleje. Môžete nám ich bližšie predstaviť?

Esenciálne oleje sú výnimočné tým, že sú to výťažky z rastlín, koreňov, listov, kvetov a iných častí. Ide o esencie, voňavé molekuly, ktoré sú zložené z množstva chemických zlúčenín, niektoré ešte nie sú poriadne preskúmané. Unikátne sú tiež tým, že dokážu svojimi účinkami zlepšiť vaše psychické a fyzické zdravie. Majú antibakteriálne, protizápalové, upokojujúce, relaxačné, stimulujúce účinky a množstvo iných účinkov. Správne kombinácie rôznych esenciálnych olejov vytvárajú synergiu, dopĺňajú a zvyšujú svoje účinky. Je potrebné sa s nimi naučiť bezpečne pracovať, pretože ide o veľmi silné výťažky, ktoré pri nesprávnom používaní môžu uškodiť.

aroma 1

Ak by sme porovnali vôňu, ktorou sa dáma parfumuje a vôňu, ktorú máme ukrytú v šperku. V čom je práve vôňa v šperku iná a výnimočná?

Rozdiel vo vôni je aj v tom, že prírodnú vôňu dosť ťažko napodobníte. A samozrejme rastlinná ríša má trochu obmedzené možnosti. Dnes sú spotrebitelia veľmi nároční, a preto moderní parfuméri vymýšľajú stále nové a nové vône, ktoré sú však tvorené synteticky. Tu sa dostávame k rôznym rizikovým prípravkom, ktoré mnohí spotrebitelia veľmi zle na pokožke znášajú, pretože látky sú umelé a dráždia. Dokonca môžu dráždiť aj dýchacie cesty. Aromatický šperk je výnimočný v tom, že svojou vôňou vám zároveň poskytne aj relax, prípadne terapiu, aj keď o ňu nežiadate. Ak vám aróma vonia a je vám príjemná, vaše telo a myseľ látky prijme cez dýchacie cesty, preniknú do krvi a obehovým systémom na vás pôsobia. Pri aromatických šperkoch máte tisíce možností, akú vôňu si do šperku kvapnete.

Môžem si do šperku aplikovať vôňu podľa potreby, napríklad takú, čo si vytvorím sama, alebo je nevyhnutné vybrať si z nastavenej ponuky esenciálnych olejov na trhu?

To je na esenciálnych olejoch fascinujúce, že si môžete vytvoriť niečo vlastné. Máte stovky možností, ako namiešať svoje vône, či už budete vychádzať len z pocitu, toto mi vonia a toto nie, alebo pôjdete hlbšie a vytvoríte si svoju terapeutickú vôňu. V súčasnej dobe práve píšem ebook o tom, ako si vytvoriť vlastnú parfumovú zmes. Esenciálne oleje v našej ponuke sú exotické, kvetinové, ale aj netradičné vône, typicky parfumové. Dajú sa z nich vytvoriť prekrásne vône, treba sa s nimi len pohrať.

aroma 4

Šperky, do ktorých sa vône aplikujú sú malými umeleckými dielami. Otváracie srdiečka, kvety, motýle. Povedzte nám prosím príbeh týchto šperkov.

V ponuke máme naozaj široký výber šperkov, rôznych tvarov a rôznych materiálov. Od lacnejších až po exkluzívne z drahých kameňov. A práve kombinácia aromatického prívesku s drahým kameňom šperk energeticky ešte viac posilní. Drahé kamene sa používali už v dávnej minulosti ako symboly šťastia, lásky, blahobytu alebo zdravia. Esenciálny olej a drahý kameň vytvárajú dokonalú synergiu, dokážu energeticky a terapeuticky vplývať na naše telo a myseľ oveľa intenzívnejšie. Pri každom šperku máme uvedené jeho schopnosti a pôsobenie.

Sú aróma šperky vhodné aj pre citlivú a alergickú pokožku?

Ponuka aromatických šperkov je naozaj bohatá, pretože máme nerezové šperky, strieborné šperky, šperky z drahých kameňov i postriebrené šperky. Nerezové šperky sú vhodné aj pre citlivú a alergickú pokožku, pretože materiál je antialergénny. Naše postriebrené šperky sú vyrábané špeciálnou technológiou „ekofriendly“, ktorá je šetrná k prírode a zároveň je povrch šperkov špeciálne upravený aj pre citlivú a alergickú pokožku. V ponuke strieborných šperkov máme šperky povrchovo upravené vrstvou ródia, ktorá zabraňuje oxidácii a je znášaná dobre aj citlivou pokožkou. Myslíme aj na bezpečnosť, čo sa týka esenciálnych olejov. Vankúšiky a lávové kamene, na ktoré sa esenciálne oleje kvapkajú, sú umiestnené tak, aby sa nedotýkali pokožky, čím nedôjde k jej podráždeniu.

aroma 10

Je nevyhnutná špeciálna starostlivosť a údržba aróma šperkov?

Pri väčšine našich šperkov netreba špeciálnu starostlivosť. Aj naše postriebrené šperky, majú povrchovú úpravu spevnenú, takže vydržia bez zmeny pri pravidelnom nosení jeden až dva roky, bez čistenia. V prípade strieborných šperkov, bez vrstvy ródia, ak šperky stmavnú na vzduchu, treba ich vyčistiť špeciálnou handričkou na striebro. Aby šperky dlhšie vydržali, ak sa nenosia, je ideálne dať ich do šperkovnice bez prístupu vzduchu a svetla. Vtedy aj strieborné šperky vydržia omnoho dlhšie krásne lesklé a bledé.

Viac informácií: www.aromasperky.sk

Zhovárala sa: Petra Adamcová

 

1122

Súvisiace články