Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 5. máj 2020

PARADISO: Vôňa, ktorá vás teleportuje do raja

Čuch je veľmi silným a tajomným zmyslom. Svôňami sa nám spájajú najintenzívnejšie zážitky, najkrajšie spomienky, nezabudnuteľné momenty.

PARADISO: Vôňa, ktorá vás teleportuje do raja

Čuch je veľmi silným a tajomným zmyslom. S vôňami sa nám spájajú najintenzívnejšie zážitky, najkrajšie spomienky, nezabudnuteľné momenty. Aká vôňa vám napadne, keď sa povie raj? Je to slaný morský vzduch, kvetinová sladkosť z Amalfi či svieži letný vánok vysoko v horách? Túto otázku si položila niche parfumérska značka PIGMENTARIUM.

Momentálne sa nachádzame v dobe, kedy by mnohí z nás uvítali dokonalý únik do toho svojho raja. Nová vôňa PIGMENTARIA preto padla ako z neba. V momente nás dokáže teleportovať na naše happy places, aspoň mentálne. A presne to bol zámer.

“Some days aren’t worth the trouble.” La Piscine (1969)

Keďže filozofia PIGMENTARIA je založená na rozprávaní príbehov, inak to nemohlo byť ani v prípade ich štvrtej vône. Aj PARADISO tak má svoj koncept a názor. Tyrkysová voda, dobré víno, nahý a opálený chrbát, vysoko vyčesané vlasy a cigaretový dym stúpajúci do dennej horúčavy. Táto vôňa je o čítaní medzi riadkami.

Kampaň tvůrce Alexander Bel

Do toho pridajme sviežu vôňu grapefruitu a mandarínok, šťavnatú a iskrivú rebarboru, okázalé pačuli a zvodný jantár, z čoho vzniká dobrodružná živočíšnosť so zmysleným charakterom. To je predstavu, ktorej veľmi radi podľahneme. Napriek tomu je vôňa nekomplikovaná, no pritom podmanivá. Drží nás v napätí a rafinovane nás zvádza.

1 foto Michal Králíček

Príbeh vône rozpráva aj umelecká kampaň pod taktovkou Alexandra Bela. Jej súčasťou je aj instagramový filter, ktorý je inšpirovaný farbou obalu vône, ktorého autorom je Kryštof Doležal. 

Foto: Michal Králiček

1236

Súvisiace články