Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 10. január 2020

Kalifornia zakázala predaj kozmetiky testovanej na zvieratách

Kalifornia je zrejme najprogresívnejšou oblasťou na svete čo sa týka módy akozmetiky. Len minulý rok zakázala predaj avýrobu nových kožušín na celom svojom území, teraz ktomu pridáva zákaz kozmetiky testovanej na zvieratách.

Kalifornia zakázala predaj kozmetiky testovanej na zvieratách

Kalifornia je zrejme najprogresívnejšou oblasťou na svete čo sa týka módy a kozmetiky. Len minulý rok zakázala predaj a výrobu nových kožušín na celom svojom území, teraz k tomu pridáva zákaz kozmetiky testovanej na zvieratách.

Od 1.januára vstúpil do platnosti California Cruelty-Free Act, ktorý zakazuje predaj kozmetických produktov, ktoré sú testované na zvieratách na celom svojom území. Ide o prvý štát v rámci USA, ktorý podnikol tento krok. Všetky produkty, ktoré sa teda predávajú v Kalifornii, či už dekoratívna kozmetika alebo starostlivosť o pleť, telo, vlasy a iné produkty, domáce či zahraničné značky nemôžu testovať na zvieratách. V prípade, že nesplnia túto podmienku sa jednoducho nedostanú do predaja alebo budú z neho stiahnuté. Každý produkt, ktorý bude v predaji dostane navyše pokutu 1000 až 5000 USD za jeden deň v predaji. Výnimkou sú iba produkty, ktoré si vyžaduje takéto testovanie či už domácimi alebo medzinárodnými zákonmi.

Podobné zákony zavedie následne štát Nevada a Illinois. V Európe podobný zákon platí už od roku 2009, kedy Európska Únia zaviedla Testing ban, čiže zákaz testovanie hotových kozmetických produktov a ich zložiek na zvieratách a od roku platí Marketing ban, čiže zákaz predaja produktov, ktoré boli takýmto spôsobom testovania.

1120

Súvisiace články