Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 3. január 2020

Aké sú výhody kefíru?

Osvoje zdravie by sme sa mali starať poctivo počas celého roka. Avšak začiatok toho nového je ideálnym obdobím na zmeny, na zavedenie nových rutín azlepšenie svojho životného štýlu.

Aké sú výhody kefíru?

O svoje zdravie by sme sa mali starať poctivo počas celého roka. Avšak začiatok toho nového je ideálnym obdobím na zmeny, na zavedenie nových rutín a zlepšenie svojho životného štýlu. Okrem toho si telo žiada jemný detox a organizmus túži po harmónii. Pomôže vám v tom starý dobrý kefír.

Všetci vieme, že mikroflóra v žalúdku má omnoho väčší význam, ako by sme si mohli myslieť. Do istej miery ovplyvňuje naše celkové zdravie, ale aj vzhľad či dokonca stav pleti. Prostredie v žalúdku pomáha balansovať práve spomínaný kefír. Nie je to žiadna novinka na trhu, jednoducho sa k nemu ktokoľvek dostane a dokonca s ním nemajú problém ani ľudia intolerantný na laktózu.

Čo je to kefír?

Typicky sa vyrába z kravského, ovčieho alebo kozieho mlieka a ide o kvasený nápoj. Počas procesu kvasenia sa surové mlieko pridáva do kefírových zŕn (kvasinkových kolónií). Počas 24 hodín sa vďaka kvasinkám mlieko fermentuje, čím vznikajú cukry a mlieko sa mení na kefír. Zrnká sa po skončení kvasenia vyberajú a môžu sa opätovne použiť. Mliečna laktóza sa takisto mení- na kyselinu mliečnu, preto výsledný produkt nechutí ako mlieko, ale skôr ako jogurt. Z tohto dôvodu môžu kefír konzumovať aj ľudia alergickí a intolerantní na laktózu. 100 ml kefíru obsahuje 4 g bielkovín, 120 mg vápniku, ale aj fosfor či vitamíny B12 a B2.

Benefity

Zdravé trávenie

Vďaka bohatému obsahu zdraviu prospešných baktérií a kvasiniek, dokáže vybalansovať črevnú a žalúdočnú mikroflóru, čím všeobecne zlepšuje celkové trávenie. Vďaka probiotikám pomáha udržiavať zdravý tráviaci systém. Vďaka kefírom Lactobacillus pôsobí antibakteriálne.

Pomáha pri alergiách

Dokáže si poradiť aj s alergiami a astmou. Potláča príznaky zápalov v tele, ktoré sú symptómami rôznych autoimunitných problémov. Mal by byť teda súčasťou stravy každého, kto má problémy s rôznymi typmi alergií.

Krásna pleť

Keďže pôsobí protizápalovo a poskytuje telu prospešné baktérie, má podiel aj na peknej pleti. Vie pomôcť pri roseacei, ekzémoch, psoriáze aj akné. Kefír v kozmetických produktoch sa zase stará o rozjasnenie a hydratáciu.

Zdravé vlasy

Vďaka obsahu proteínu, kvasiniek a vápnika sa stará aj o krásne a zdravé vlasy. Posilňuje ich pevnosť a stimuluje výživné vlastnosti vlasových folikúl.

Ako ho konzumovať?

Odporúčaná denná dávka pre dospelého je 200-300 ml.

1778

Súvisiace články