Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 20. november 2019

New York bude mať prvé múzeum make-upu na svete

Kontúring, rozjasňovač či nahé líčenie, to sú pojmy, ktoré vystihujú aktuálne beauty trendy. Make-up, alebo líčenie však má bohatú adlhú históriu, ktorá si vyslúžila svoje miesto na múzejnej scéne.

New York bude mať prvé múzeum make-upu na svete

Kontúring, rozjasňovač či nahé líčenie, to sú pojmy, ktoré vystihujú aktuálne beauty trendy. Make-up, alebo líčenie však má bohatú a dlhú históriu, ktorá si vyslúžila svoje miesto na múzejnej scéne. V New Yorku totiž otvoria úplne prvé múzeum venované tomuto fenoménu.

Make-up je na scéne už 10-tisíc rokov, čiže prešiel mnohými trendami, vývojom, kultúrnymi, politickými aj náboženskými vplyvmi, ktoré ho vyformovali do dnešnej podoby. Od materiálov, farieb, príležitostí, statusu až po umenie, líčenie má čo povedať. Teraz to všetko prezradí vo vlastnom múzeu, ktoré bude otvorené v máji 2020 v New Yorku. Makeup Museum bude ponúkať interaktívny zážitok, ktorý bude dokumentovať históriu, ale aj technologický vývoj, a zároveň je jeho cieľom návštevníkov vzdelávať.

Medzi exponátmi nájdete nielen vintage kúsky, ktoré používala Marilyn Monroe či Greta Garbo, ale aj skutočné historické artefakty z starovekého Egyptu či Antiky. Vstupenky sa dostanú do predaja v marci 2020, takže pokiaľ si chcete jednu či dve uchmatnúť, tento dátum si poznačte.

1132

Súvisiace články