Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 24. august 2021

Udržujte svoju pleť mladú a krásnu správnou starostlivosťou

Dnes už patrí návšteva kozmetického salónu medzi štandardnú a nevyhnutnú súčasť života každej ženy. Okrem profesionálneho ošetrenia a revitalizácie pleti v salóne si však môžeme dopriať aj relax, oddych a akýsi bonus navyše.

Udržujte svoju pleť mladú a krásnu správnou starostlivosťou

Dnes už patrí návšteva kozmetického salónu medzi štandardnú a nevyhnutnú súčasť života každej ženy. Okrem profesionálneho ošetrenia a revitalizácie pleti v salóne si však môžeme dopriať aj relax, oddych a akýsi bonus navyše. V prestížnom kozmetickom salóne Runway Care and Beauty v Bratislave vytvárajú pre svojich klientov zážitky, ktoré zdôrazňujú ich vnútornú krásu a posilňujú ich osobitný štýl. O salóne Runway Care and Beauty i ich zážitkových službách sme sa porozprávali s manažérkou salónu Kristínou Matyašovou.

Na úvod nás prosím uveďte do obrazu, aké kozmetické služby pre klientky poskytujete?

Uberáme sa cestou prirodzenej krásy a pristupujeme ku klientkam veľmi individuálne. Naša terapeutka vám pleť dôkladne zdiagnostikuje, navrhne vhodné ošetrenie aj program domácej starostlivosti. Náš salón ponúka širokú škálu neinvazívnych kozmetických služieb ako liečenie problematickej a aknóznej pleti, prevenciu vrások, procedúr na predčasné starnúcu resp. starnúcu pleť s vráskami. Náš kvalifikovaný personál sa postará o zlepšenie stavu vašej pokožky pomocou špeciálnych prístrojov a renomovanej francúzskej kozmetiky Institut Esthederm. Kozmetické ošetrenie je dôležitým krokom na ceste do sveta dlhodobej krásy. V našom salóne vás čaká hlboký zážitok a starostlivosť, ktorá naštartuje prevýchovu pokožky a obnovu jej prirodzených procesov.

Základom dobrej starostlivosti o pleť je dokonalé večerné čistenie pleti. Čo by ste klientkám ohľadne čistenia odporučili, a ako často by bolo vhodné kombinovať štandardné čistenie s profesionálnym čistením pleti v salóne?

Najdôležitejší krok každej beauty rutiny je správne čistenie ráno a večer. Večer by sme mali zbaviť tvár všetkých nečistôt, akými sú napríklad make-up, maz, nepriaznivé vonkajšie vplyvy, aby sa pleť mohla v noci kvalitne regenerovať. Ráno je potrebné odstrániť toxíny a maz z pokožky, ktoré sa na nej počas spánku vyprodukovali. Čistá voda rozhodne nestačí, je nutné si vyberať kvalitné produkty, ktoré šetrne vyčistia pleť, udržia jej správne pH a zachovajú na pleti len prospešné baktérie. Čistenie pleti netreba podceňovať, je to základ dennej rutiny. Základom starostlivosti o pleť je každodenná domáca starostlivosť ale aj pravidelná návšteva kozmetického salónu. V tejto uponáhľanej dobe je dôležité vypnúť a zrelaxovať, a preto by si každý mal nájsť čas na seba. Dôležité je začať s kozmetikou už v mladom veku a naučiť sa návykom starostlivosti.

runway kozmetika bratislava ošetrenie pleť krása visage rozhovor 3

Akú frekvenciu profesionálnej starostlivosti by ste klientkám odporúčali?

Mladá pleť bez problémov by mala absolvovať čistenie a masáž aspoň raz do mesiaca, aby sa predišlo povoleniu svalstva a pleť bude zanechaná čistá, hydratovaná a rozjasnená. Pre mladú pleť so začínajúcimi vráskami sú ideálne tzv. kolagénové ošetrenia, kde sa pleť vypne prirodzene bez invazívneho zákroku. Dôležité je opakovanie ošetrení v tzv. kúrach, kedy je potrebné opakovať ošetrenia minimálne raz za 14 dní, 3 - 5 krát po sebe. Tu treba pridať aj masáž tváre aspoň raz za tri týždne, alebo medzi kúrou. Čo sa týka staršej pleti platí pravidlo, čím neskôr začneme, tým náročnejšie je dostať sa do štádia, kedy sa pleť naštartuje a začne správne fungovať. Ošetrenia sa vždy menia, podľa aktuálneho stavu pokožky a vždy vyberáme najvhodnejšie ošetrenie na hydratáciu, lifting a vypnutie pleti. Pri ošetrení aknóznej pleti je dôležité nečakať a prísť čo najskôr. Stav organizmu sa prejavuje na tvári v závislosti od toho, s čím máme momentálne problém. Telo vysiela signály, ktoré nesmieme ignorovať. V tomto období, kedy problémy s pleťou spojené s nosením rúška trápia každého z nás, je starostlivosť o pleť nevyhnutná. Pokožka je najväčší orgán tela a zaslúži si starostlivosť. Ošetrenie Pure Skin Intensive je vhodné na všetky typy pleti, pre mužov aj ženy. V boji s aknóznou pokožkou je taktiež účinný aj Biorepeel. 

Dokážete pomôcť ženám, ktoré sa obávajú invazívnych zákrokov, ale majú pocit, že by potrebovali intenzívnejšie omladenie pleti, napríklad v súvislosti s vyhladením tváre a vráskami? 

Ideálnym riešením v tomto prípade je liftingová masáž tváre. Je základom kozmetickej starostlivosti a masíruje sa nielen tvár, ale aj krk a dekolt. Ručná masáž tváre patrí medzi najťažšie a najzodpovednejšie kozmetické úkony. Cieľom nie je len ovplyvňovanie svalov tváre, ale aj pôsobenie na všetky tri vrstvy kože. Zabraňuje ochabovaniu a prejavom starnutia. Uvoľňujú sa vývody mazových žliaz a uvoľňujú sa mazové zátky. Kvalitnou masážou sa zlepšuje prekrvenie a prísun živín do pokožky, zvýšeným prísunom kyslíka sa zlepšuje látková premena a odplavovanie škodlivých látok. Masáž sa má robiť pravidelne minimálne raz - dvakrát do mesiaca. Dôležité je zveriť sa do rúk odborníka, pretože nesprávnou technikou si môžeme kožu naopak povyťahovať. Bonusom masáže je príjemné uvoľnenie celého organizmu. U nás v salóne je možné ju zakomponovať do akéhokoľvek ošetrenia. 

runway kozmetika bratislava ošetrenie pleť krása visage rozhovor 2

Spomínali ste revolučnú novinku Biorepeel ošetrenie. O akú konkrétnu procedúru ide a pre koho je vhodná?

Je to špeciálny prípravok, ktorý obnovuje a omladzuje pokožku bez injekcií. Je vhodný pre všetkých, ktorý nechcú alebo nemôžu podstúpiť injekčnú revitalizáciu. Táto bezbolestná procedúra je veľké plus pre ľudí so zníženým prahom bolesti. Má bakteriostatické účinky, zmenšuje zväčšené póry a nahromadenie mazu, vytvára nepriaznivé prostredie pre rast baktérií, koriguje jemné vrásky, má vypínací efekt. Zaisťuje hĺbkovú stimuláciu pokožky a revitalizačný účinok čo smeruje k peelingovému efektu. Peeling sa dá aplikovať celoročne a je jedným z najobľúbenejších ošetrení aj vo svete. 

Aké kozmetické procedúry patria momentálne medzi najvyhľadávanejšie? 

Okrem starostlivosti o pleť je ďalšou  žiadanou procedúrou lashlifting a laminácia. Ide o nový kozmetický trend, ktorému sa v súčasnosti venuje pozornosť ako nikdy predtým. Lashlifting je napnutie a vytočenie mihalníc pomocou špeciálnych podložiek. Mihalnice sa jemne vytočia a tým sa oko opticky zvýrazní a zväčší. Súčasťou tejto procedúry je aj aplikácia farby na riasy, a kvalitného vyživujúceho séra. Sérum je zmes keratínov a vitamínov. Laminácia je formovanie obočia do tvaru, ktorý Vám zaručene pristane, procedúra je vhodná pre nesprávne rastúce, nepoddajné, hrubé alebo točiace sa chĺpky alebo naopak ak, máte tenučké obočie a potrebujete opticky zväčšiť jeho objem.Pekné a správne vytvarované obočie dodá výraz celej tvári. Takto zafixované obočie vydrží 2 - 6 týždňov, záleží od typu vašich chĺpkov. Všetky prípravky ktoré aplikujeme sú šetrné k mihalniciam a k chĺpkom obočia. 

runway kozmetika bratislava ošetrenie pleť krása visage rozhovor 7

Slovenské ženy dnes už dbajú o svoje zdravie i vzhľad oveľa viac, ako tomu bolo v minulosti. V čom v súčasnosti vidíte pokrok a v čom rezervy starostlivosti žien o svoju pleť? 

Pokrok vidíme práve v tom, že čoraz viac žien sa zaujíma o kozmetické služby a trendy v beauty segmente. K tomu im napomáhajú aj sociálne siete, na ktorých sa ženy môžu inšpirovať či už v oblasti kozmetických trendov alebo domácej starostlivosti o pleť a telo. Trh je presýtený beauty produktami a práve z toho vyplýva aj negatívum pri výbere tej správnej starostlivosti o pleť. Tu platí staré známe, menej je viac. Pokožka nie je špongia, má funkciu ochrannej bariéry, nemá schopnosť vstrebávať množstvo produktov. Vrstvením prípravkov  sa môžeme dopracovať k narušeniu lipidovej vrstvy, ktorej narušenie môže vyvolať až dlhodobé zápalové procesy. 

Aký je najnovší trend v oblasti postpandemickej situácie v kozmetike?

Karanténa nás všetkých trochu spomalila a v pomalšom duchu nás chce udržať aj beauty svet. Hektického života plného stresu z nestíhania už bolo dosť. Rok 2021 a aj ten nasledujúci by mal byť v znamení rituálov, starostlivosti a času venovanému sebe samému. Naše kozmetické služby uspokoja požiadavky aj tých najnáročnejších klientov. Skúste si nájsť chvíľku a doprajte si príjemný relax, ktorý vám dodá potrebnú energiu pre ďalšie dni. Tešíme sa na vás a garantujeme vám, že od nás odídete naplnení energiou a príjemným pocitom.

runway kozmetika bratislava ošetrenie pleť krása visage rozhovor 1

Viac informácií: www.rnw.sk 

Zhovárala sa: Petra Adamcová

1033

Súvisiace články