Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 9. august 2021

Trojitá ochrana pre citlivú detskú pokožku v lete

Pri výbere ochranných prípravkov pre detskú pokožku dbajte najmä na to, aby boli komplexné aúčinné na viacerých frontoch. Denné používanie SPF za každého počasia je dnes už dobre známou mantrou pre zdravú pokožku.

Trojitá ochrana pre citlivú detskú pokožku v lete

Pri výbere ochranných prípravkov pre detskú pokožku dbajte najmä na to, aby boli komplexné a účinné na viacerých frontoch.

 

Denné používanie SPF za každého počasia je dnes už dobre známou mantrou pre zdravú pokožku. Čo sa týka tej detskej, je táto potreba ešte naliehavejšia – je totiž ešte citlivejšia a náchylnejšia na spálenie. A to najmä počas letných dní strávených pri vode či v prírode, kde je slnku vystavená najviac. Našťastie sú však dostupné inovatívne a účinné technológie, ktoré sú schopné poskytnúť dostatočnú ochranu aj v náročných podmienkach.

Talianska značka BioNike predstavuje líniu produktov, ktoré takéto technológie využívajú, a pokožke prinášajú až tri benefity súčasne:

1. V prvom rade pokožke dodáva širokospektrálnu ochranu proti UVA aj UVB žiareniu vďaka inovatívna technológii NETWORK EXPERT TECHNOLOGY. Tá je založená na špeciálnom polyméri, ktorý na pokožke vytvára trojrozmernú mriežku. Oba druhy žiarenia sú pre pokožku rizikom, no ochranné produkty sa často zameriavajú len na jeden z nich a nedbajú tak na všetky riziká, ktorým sme vystavení.

2. Ďalšou funkciou je ochrana proti voľným radikálom pochádzajúcim z infračerveného svetla. Tie sú zodpovedné za zníženú produkciu kolagénu a v konečnom dôsledku za stratu pružnosti pokožky a aj biologické poškodenie.

3. Špeciálny komplex Pro-Repair v zložení zas posilňuje prirodzené regeneračné mechanizmy kože a jej správnu funkciu. Rovnako pomáha pri náprave poškodenia, ku ktorému mohlo dôjsť pri nadmernom vystavení slnku.

Rad DefenceSun je prispôsobený aj veľmi citlivej pokožke, keďže neobsahuje potenciálne dráždivé komponenty ako nikel, parfumáciu, glutén či konzervanty. To z neho robí ideálne riešenie aj pre reaktívnu detskú pokožku.

Ochranná tyčinka s SPF 50+

Ochrana proti slnečnému žiareniu vo forme tyčinky je pomocníkom, ktorý lepšie dosiahne na menšie a citlivé partie ako nos, pery uši či znamienka. Aplikácia je jednoduchá vďaka jemnej textúre, ktorá je súčasne vodoodolná. Zloženie je transparentné a obohatené aj o antioxidačný vitamín E alebo zvláčňujúce bambucké maslo.

1B4A0468edit min

Baby & Kid ochranné mlieko pre deti v spreji s SPF 50+

Či už ide o novorodencov, batoľatá alebo staršie deti, je dôležité dbať na vysoký stupeň ochrany. Faktorom je v tomto prípade aj odolnosť proti piesku a vode, s ktorými deti prichádzajú počas hry do kontaktu. Mlieko nezanecháva škvrny a jeho textúra je nelepivá a ľahko vstrebateľná.

1B4A0498edit min

Upokojujúce mlieko po opaľovaní pre deti

Úľavu spálenej pokožke poskytnete pomocou hĺbkovej hydratácie a upokojujúcich ingrediencií. Upokojujúce zloženie s pantenolom a alantoínom je vhodné špeciálne pre citlivú detskú pokožku. Zmierňuje začervenanie, urýchľuje regeneráciu a vďaka komplexu Pro-Repair zabraňuje poškodeniu pokožky. Po použití nastupuje osviežujúci efekt, ktorý redukuje podráždenie.

1B4A0356edit min

Okrem dôslednej aplikácie prípravkov je dobré myslieť aj na ďalšie ochranné kroky počas letných dní:

1. Limitovať priame vystavenie slnku počas najväčších horúčav, zhruba od 11tej do 16tej.

2. V prípade, že tento čas dňa trávite pri vode, je dobré deťom cez plavky obliecť aj ochrannú, no vzdušnú vrstvu oblečenia.

3. Pri pobyte na slnku dbať na nosenie pokrývky hlavy a slnečných okuliarov.

981

Súvisiace články