Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 10. august 2021

Ako správne vrstviť kozmetiku?

Moderná kozmetika je plná aktívnych látok, ktoré sa snažia pomôcť s našimi špecifickými problémami a vyhovieť jedinečným požiadavkám pleti. Nie je to však iba o výbere správnych produktov, ale aj o ich vrstvení.

Ako správne vrstviť kozmetiku?

Moderná kozmetika je plná aktívnych látok, ktoré sa snažia pomôcť s našimi špecifickými problémami a vyhovieť jedinečným požiadavkám pleti. Nie je to však iba o výbere správnych produktov, ale aj o ich vrstvení. Ako teda kombinovať séra, krémy a ďalšie produkty tak, aby sme z nich vyťažili maximum efektivity?

Správne poradie

Starostlivosť o pleť s obsahom moderných aktívnych látok nie je len tak. Okrem toho, že svojej pleti doprajete správne produkty, dôležité je aj poradie a dĺžka vstrebávania, ktoré si každý produkt vyžaduje. Poradie je základom a vo všeobecnosti je dobré riadiť sa hustotou a konzistenciou daného produktu, Po vyčistení pleti by mali nasledovať produkty s najredšou konzistenciou (napríklad toner a potom sérum) a ukončiť by ste starostlivosť mali najhustejším produktom (napríklad olejom). Medzi každým produktom, ktorý na pleť aplikujete je však dôležité nechať dostatočný časovýodstup. Takto umožnite jednotlivým aktívnym látkam vstrebať sa do pokožky a tiež môžete predísť zbytočnej reakcii medzi zložkami alebo produktmi, ktoré by mohli spôsobiť podráždenie alebo žmolkovanie. Neexistuje všeobecné pravidlo, ktoré by platilo na každý typ produktu, pretože aj naša pleť rozlične reaguje na aplikáciu. Úplnym základom však by malo byť čakanie do momentu, keď je vaša pleť po aplikácii produktu na dotyk suchá.

Retinol

Najmenší “čakací” čas majú produkty s retinolom, tie sa vstrebávajú veľmi rýchlo. V niektorých prípadoch nemusíte čakať takmer vôbec pretože látky aj konzistencia zabezpečujú rýchle vstrebávanie.

Séra a krémy

Čakacia doba v aplikácii po séracha krémoch sa môže výrazne líšiť vzhľadom na konzistenciu, Niektoré sa dokážu do pleti vcucnúť takmer ihneď, iným to môže trvať pár minút. Zlatá stredná cesta je počkať aspoň minútu, ak však máte pocit, že produkt ešte sedí na povrchu pleti, pridajte ďalšiu minútu. Nezabudnite, že kyselina hyalurónová sa aplikuje na vlhkú pleť, čiže po tom, ako pleť vyčistíte (alebo aplikujete toner) nemusíte čakať a na vlhkú pleť pokojne aplikujte vašu hyalurónku.

SPF

SPF ako súčasť našej každodennej starostlivosti o pleť si vyžaduje takisto dostatok času na to, aby sa dokázalo vstrebať a poskytnúť tak vhodnú formu ochrany. Aby sa nemixovalo s inými produktami a aktívnymi látkami, malo by byť aplikované ako posledný krok spomedzi kozmetiky. Ak SPF aplikujete na svoj denný krém, počkajte aspoň minútu. Takto dosiahnete efektívne vstrebanie krému a pleť bude pripravená na ďalšiu aplikáciu vo forme SPF. Ak máte dostatok času, pokojne počkajte aj viac ako minútu.

Foto: Adobe Stock

1344

Súvisiace články