Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 31. júl 2021

Nikdy som sa v mojom tele necítila lepšie

Plastická chirurgia už dávno nie je tabu! V prvom rade ide totiž o zákroky, ktoré výrazne zlepšujú kvalitu života.

Nikdy som sa v mojom tele necítila lepšie

Plastická chirurgia už dávno nie je tabu! V prvom rade ide totiž o zákroky, ktoré výrazne zlepšujú kvalitu života. Pýtate sa ako? Takú korekciu viečok najčastejšie podstupujú advokáti, pedagógovia, či administratívni pracovníci. Teda tí, ktorí najviac namáhajú oči, potrebujú čítať a vyhnúť sa bolestiam hlavy a ďalším nepríjemným sprievodným javom, ktoré ochabnuté viečka môžu priniesť. Ženy sa zvyčajne pre úpravu poprsia rozhodujú nielen kvôli nespokojnosti s veľkosťou, ale aj rozličným asymetriám, úbytku prsnej žľazy po kojení alebo po náhlom schudnutí.

 
Augmentácia – zväčšenie poprsia výrazne pomáha ženám v pozdvihnutí ich sebavedomia a prispieva k ich psychickej pohode. Zmenšenie prsníkov zaistí, že žena sa opäť vystrie, získa lepšie držanie tela, nezaťažuje chrbticu a zmení sa dynamika jej pohybu. Zrazu môže chodiť po schodoch, behať bez bolestí, či venovať sa športom a iným aktivitám, ktorým sa nemohla venovať kvôli obmedzeniu. Vďaka pohybu sa jej mení aj metabolizmus. Redukčná mamaplastika tak má pozitívny dopad na bežný život ženy.
 

Nejde len o výzor, či veľkosť

Úprava poprsia nie je vždy len otázka estetiky, ale niekedy môže ich veľkosť spôsobovať aj zdravotné problémy. Napríklad väčšie poprsie môže mať vplyv na držanie tela, alebo spôsobuje bolesti chrbta, krku, či ramien. Zmenšenie zaistí, že žena sa opäť vystrie, získa lepšie držanie tela, nezaťažuje chrbticu a zmení sa dynamika jej pohybu. Zrazu môže chodiť po schodoch, behať, či venovať sa rôznym športovým aktivitám bez obmedzenia. Vďaka pohybu sa tak zmení aj metabolizmus. Ďalším problémom je prepadnutie, ktoré môže spôsobiť, že sa malé veľkosti pŕs javia ešte menšie, čo má vplyv na psychiku ženy a jej sebavedomie. Problémy s poprsím môžu byť taktiež impulzom vytvorenia psychickej nepohody. Prečítajte si úprimnú spoveď Niny, ktorú postretli depresie. Ľudí často zaujíma prečo ženy podstupujú úpravu poprsia, napríklad aj pre takýto silný dôvod. Poznám mnoho žien, ktoré majú upravené poprsie, na niektorých je to vidno viac na iných menej, na niekom vôbec. Skutočne je veľmi málo prípadov, kedy si žena dá zväčšiť poprsie iba z akéhosi rozmaru.

Nina Skalicka augmentacia


“Keď som sa kamarátkam zdôverila, že si chcem dať upraviť prsia, všetky mali rovnakú reakciu: “Ty mi vôbec neprídeš ako typ ženy, ktorá by do toho išla!” Viem prečo. Pretože hovorím o prijatí seba a láske k svojmu telu. Kým sa to mohlo udiať, musela som prejsť veľmi náročnou cestou. Prvou časťou bolo chudnutie, priberanie a depresie. Bohužiaľ, dôsledkom tej driny a chudej postavy boli zrazu prázdne a padnuté prsia, ktoré boli predtým plné a krásne. Snažila som sa na tom pracovať, a prijať to, ale nevedela som sa s tým zmieriť, čím klesalo moje sebavedomie a s ním aj môj sexuálny život. Prsia mi vôbec nedržali v podprsenke, vyliezali a mali nepekný tvar . Bola som rozhodnutá s tým niečo urobiť. Ale nechala som si to uležať v hlave dva roky. Potom som sa cez kamarátku doktorku dostala ku klinike Inštitút Zdravia a Krásy FRAIS. Chceli so mnou spoluprácu, ale týkalo sa to niečoho iného. Keď sa dozvedeli, že si chcem dať upraviť prsia, boli rovnako prekvapení, ako moje kamarátky. Ponúkli mi spoluprácu, ktorú som s veľkou radosťou prijala. Verila som kamarátke doktorke, klinike, aj môjmu chirurgovi. No, ako stále vravím, že som dieťa šťasteny, výnimka potvrdila pravidlo. Patrím k 5% ženám, pri ktorých sa operácia nevydarí. Nebola to chyba doktora, obehala som 3 rôznych chirurgov, a všetci mi povedali, že toto sa proste občas stane aj tomu najlepšiemu chirurgovi na svete. Bola to blbá zhoda náhod, že mi nesadlo šitie, ktoré sa nehojilo. Musela som ísť na reoperáciu, a po použití iného druhu šitia sa už všetko krásne zahojilo. Nemala som vôbec potuchy, koľko ml treba, tak som doktorovi povedala, že chcem, aby sa to hodilo k mojej postave a vyzeralo to dobre, tak nech vyberie to, čo uzná za vhodné. Doktor vybral okrúhle silikóny 350ml značky Mentor a ja som s ich vzhľadom veľmi spokojná. Nikdy som sa v mojom tele necítila lepšie.”

Nina Skalicka augmentacia 2
 

Ako prsiam pomôcť?

Najdôležitejšie je – milujte svoje prsia a starajte sa o ne s láskou. Október je ružový a neziskové organizácie počas neho kladú dôraz práve na ženské poprsie a šíreniu informácií prevencie ich prípadného ochorenia. Pomáhajte prsiam na svojej úrovni ako len viete. Prvý krok je, že si ich raz mesačne palpačne skontrolujete jednoduchým samovyšetrením prsníkov. A ten druhý, dôležitý krok je, že absolvujete minimálne raz ročne (frekvencia závisí od veku ženy, či dedičnej predispozície) prehliadku prsníkov u svojho gynekológa. Na Slovensku je rakovina prsníka totiž najčastejším zhubným nádorom u žien.

A ako im pomôcť keď sú na šťastie zdravé, ale chcete vylepšiť ich vzhľad a pozdvihnúť svoje sebavedomie? V dnešnej dobe existuje množstvo invazívnych, či menej invazívnych metód určených pre vaše prsia. Niektoré z nich:

KOREKCIA - odstraňovanie asymetrie prsníkov

REDUKCIA - zmenšenie prsníkov

MINI-INVAZÍVNE ZVÄČŠENIE

AUGMENTÁCIA - zväčšenie prsníkov
 

Zlepšenie nielen vášho vzhľadu, ale aj sebadôvery sa začína profesionálnou konzultáciou s uznávaným lekárom vo svojom obore MUDr. Martinom Dziubanom, primárom oddelenia plastickej chirurgie v Inštitúte zdravia a krásy FRAIS. Je jedným z najvyhľadávanejších plastických chirurgov na Slovensku a jeho motto svedčí o tom, že budete v tých správnych rukách: "Pomôcť ku kráse možno aj bez toho, aby sme klienta vylepšovali za každú cenu. Ak výsledok zmeny nemá pôsobiť prirodzene a neberie do úvahy zdravotný stav klienta a estetické hľadisko, je lepšie takýto zákrok neuskutočniť." Objednať na konzultáciu sa môžete na telefónnom čísle 02 52 444 022.
 

Pozor, teraz ponúkame augmentáciu za zvýhodnenú cenu 2 997 EUR, z pôvodných 3 240 EUR.*

*uvedená cena je za komplexný balíček služieb a augmentáciu pŕs bez ďalších skrytých poplatkov. Cena zahŕňa konzultácie s plastickým chirurgom, interné predoperačné vyšetrenie, operáciu vrátane anestézy, prirodzené anatomické implantáty, starostlivosť po zákroku, kompresné prádlo a v prípade potreby aj hospitalizáciu.

2048 1365
 

Viac na www.frais.sk

Foto: Adobe Stock, Instagram, Frais

1006

Súvisiace články