Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 16. marec 2021

Rozžiarená a hydratovaná pleť so 7 skin method

Ak máte radi kozmetiku a starostlivosť o pleť, pravdepodobne ste už o 7 skin method počuli. Je to jedna z kórejských metód, ktorá má pleti dodať extra výživu, glow a hydratáciu.

Rozžiarená a hydratovaná pleť so 7 skin method

Ak máte radi kozmetiku a starostlivosť o pleť, pravdepodobne ste už o 7 skin method počuli. Je to jedna z kórejských metód, ktorá má pleti dodať extra výživu, glow a hydratáciu. Ako to funguje a pre koho je vhodná?

@sasha.mei 

Čo je 7 skin method?

Jednoducho povedané, je to metóda, v ktorej aplikujete ľahký produkt ako tonikum alebo esencium na pleť niekoľkokrát za sebou. Táto metóda sa môže vykonávať v 3 až 7 vrstvách podľa vašich potrieb, typu pleti a samotného produktu. Možno to znie až príliš hedonisticky či pre niekoho dokonca over-the-top, ale pravda je taká, že táto metóda dokáže skutočne pleti pomôcť.

Ako to funguje?

Pri bežnej starostlivosti o pleť a aplikácii produktov, niektoré z nich sa nedokážu do pleti dokonale vpiť. Je to kvôli tomu, že produkt sa skôr z pleti vyparí alebo ostane na pokožke sedieť. Touto metódou chceme preto dosiahnuť maximalizáciu absorpcie produktu, čím dosiahneme jeho lepšie účinky. Tým, že pleti postupne podávate tenučké vrstvy tonika alebo esencie, dávate jej možnosť pomaly vsiaknuť dôležité ingrediencie. Výslekom je lepšie hydratovaná, vyživená a rozžiarená pleť.

Ako na to?

Znie to síce ako zbytočné mrhanie produktom, avšak táto metóda sa zvyčajne používa vtedy, keď chcete pleti dopriať niečo extra, alebo ak máte pocit, že takúto intenzívnu kúru jednoducho potrebuje. Začnite dôkladným vyčistením pleti, ideálne v dvoch fázach- najskôr odlíčenie a potom vyčistenie. Následne pleť jemne zbavte nadbytočnej vody, ale neutierajte ju úplne do sucha, mala by ostať jemne navlhčená. Teraz prichádza na rad tonikum alebo esencia, ktoré môžete aplikovať dvoma spôsobmi- pomocou tampóniku alebo nakvapkaním produktu priamo do dlaní a jemným pritláčaním. Práve druhá metóda je tou lepšou alternatívou. Nechajte úplne vsiaknuť a následne postup zopakujte ešte 2 až 6 krát, aby ste mali dokopy 3 až 7 vrstiev. Nakoniec môžete aplikovať svoje zvyčajné séra či krémy.

Prispôsobte si ju

7 skin method je orientačná a každému vyhovuje niečo iné. Pleti preto dajte to, čo potrebuje a netlačte jej nasilu 7 vrstiev produktu, keď jej očividne stačí napríklad len 5. Túto metódu samozrejme nemusíte robiť každý deň, ale môžete si z nej spraviť napríklad mesačný rituál. Prípadne, ak máte pocit, že vaša pleť ocení intenzívnu kúru, vyskúšajte ju počas celého týždňa a vráťte sa následne ku bežnej starostlivosti. Počúvajte svoju pleť, nepreháňajte to, ale doprajte si.

Aké produkty sú vhodné?

Tonikum alebo esencia sú skvelými produktami na vrstvenie pretože majú ľahkú, nezaťažujúcu konzisteniu a sú plné skvelých, silných ingrediencií. Vyhýbajte sa však produktom s obsahom parfumov a alkoholi, prípadne exfoliačných látok ako kyselín, ktoré môžu pleť podráždiť a spustiť senzitivitu.

Naše tipy:

Cosrx Centella Water Alcohol Free TonerCosrx Centella Water Alcohol Free Toner

Erborian Eau Ginseng Concentrated LotionErborian Eau Ginseng Concentrated Lotion

Hada Labo Gokujyun Premium LotionHada Labo Gokujyun Premium Lotion

La Prairie Skin Caviar Essence in LotionLa Prairie Skin Caviar Essence in Lotion

Pyunkang Yul Essence Toner Pyunkang Yul Essence Toner

SK II Facial Treatment EssenceSK-II Facial Treatment Essence

Foto: archív firiem

1945

Súvisiace články