Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 21. január 2021

Aké trendy čakajú beauty priemysel?

Minulý rok sme sa naučili správne čistiť pleť, používať kyselinu hyalurónovú, retinol či vitamín C astarostlivosť dopĺňať výživovými doplnkami ako kolagén. Aké trendy vstarostlivosti opleť prinesie rok 2021?

Aké trendy čakajú beauty priemysel?

Minulý rok sme sa naučili správne čistiť pleť, používať kyselinu hyalurónovú, retinol či vitamín C a starostlivosť dopĺňať výživovými doplnkami ako kolagén. Aké trendy v starostlivosti o pleť prinesie rok 2021? Predpoveď pripravil Pinterest, ktorý zanalyzoval vyhľadávania na svojej platforme a zostavil rebríček trendov, ktoré zaznamenávajú najvyšší nárast v popularite.

 

Skinimalizmus

V poslednom období sme v oblasti starostlivosti o pleť poriadne experimentovali. Konečne u nás prerazila kórejská kozmetika a ich 11-kroková starostlivosť či neskôr zjednodušená 7-kroková verzia. Ak ste aj vy z prebytku rôznych produktov unavení, môže vás tešiť fakt, že tento rok sa bude niesť v duchu minimalizmu. Nielen v prípade používania produktov, ale aj make-upu. Siahať budeme po multifunkčných produktoch, ktoré dokážu pomôcť s niekoľkými problémami naraz a zároveň nám umožnia odhaliť krásnu, zdravú pleť bez zbytočných nánosov make-upu. Bude to jednoducho rok skinimalizmu.

Celebritné značky

Známe osobnosti si našli nový, spoločný záujem, ktorým sa stala kozmetika. Lady Gaga, Rihanna, Selena Gomez alebo Millie Bobbie Brown a mnoho ďalších svetových osobností sa vrhlo týmto smerom, aby vytvorili kozmetické produkty, ktoré im dosiaľ na trhu chýbali. Záujem v tomto odvetví pravdepodobne neklesne ani v tomto roku a predpokladáme, že budeme svedkami založenia mnohých ďalších celebritných značiek, ktoré sa budú snažiť priniesť na trh unikátne, efektívne produkty.

Personalizácia

Na scéne sa začínajú objavovať značky, ktoré vytvárajú kozmetiku na mieru vašich potrieb. Na základe úvodného dotazníku, analýzy na základe fotiek, online konzultácie alebo iného vyhodnotenia vám vo väčšine prípadov umelá inteligencia zostaví dokonalý produkt na mieru. Dnes existujú takéto pleťové séra, telová starostlivosť či dokonca produkty na vlasy. Čím viac ľudí na takúto kozmetiku presedlá, tým dostupnejšou sa stane. Čím bude dostupnejšia, tým bude populárnejšia a efektívnejšia vďaka množstvu dát. V tomto roku môžeme očakávať nárast v popularite práve takýchto produktov.

Udržateľnosť

Nielen v móde, ale aj v kozmetike sa začína poriadne rozbiehať udržateľnosť a ekologickejší prístup. Mnohé značky sa pomaly, ale isto zbavujú škodlivých látok pre životné prostredie aj organizmus, nahrádzajú bežné plasty za recyklované alternatívy alebo za opätovne využiteľné nádoby. Kozmetika začína byť zodpovednejšia a uvedomuje si svoj vplyv na životné prostredie a robí náležité kroky. V roku 2021 očakávame, že sa na túto vlnu pripoja ďalšie značky a ich produkty.

Mikrobióm

Po kyselina hyalurónovej, retinole či vitamíne C sa na scéne objavuje nový buzz word. Je ním mikrobióm, na ktorý sa začína odvolávať množstvo produktov. Ide o kozmetiku, ktorá využíva silu probiotík, prebiotík a postbiotík, ktoré pomáhajú vytvárať a udržiavať dobré baktérie na pokožke, čím udržiava jej prirodzenú obranyschopnosť a zdravie. Ich sila tkvie aj v tom, že si dokážu poradiť s vážnejšími kožnými problémami ako ekzém, akné či precitlivenosť.

Anti-stres

Rok 2020 bol rokom stresu asi pre väčšinu populácie. Ten sa samozrejme odráža na našom celkovom stave, ktorý sa odzrkadľuje na vzhľade. Zrejme aj z tohto dôvodu začali pomaličky vznikať anti-stresové kozmetické produkty, objavili si anti-stresové ingrediencie a stali sa pevnou súčasťou beauty rutín.

Výživa

Dnes už asi všetci vieme, že krása ide zvnútra, doslova. Starať sa o pleť len na povrchu je síce fajn, ale v kombinácii so správnou vyživou zvnútra dosiahneme optimálnejšie výsledky. Nie je to iba o dobre, vyváženej strave, ale aj o vhodných doplnkoch. V minulom roku nám už kozmetické a výživové značky naznačili, že tento smer bude aj v nasledujúcom období kľúčovým. Začalo sa to kolagénom, ktorý sa stal neoddeliteľnou súčasťou beauty rutín mnohých beauty maniačok, no v nasledujúcom období môžeme očakávať nárast popularity ďalších doplnkov, či už klasík ako zinok, selén, alebo špeciálnych mixov zostavených špecificky pre zdravie a krásu pleti.

Foto: Adobe Stock

1020

Súvisiace články