Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 2. november 2020

5 dôvodov prečo nie ste vhodná kandidátka na liposukciu

Aj keď patrí na vrcholové miesta v rebríčku estetických operácií, nie je vhodná pre každého. To, že sa rozhodnete pre operáciu, a že ste ochotná za ňu zaplatiť, sú len dve z mnohých podmienok na to, aby vás plastický chirurg zaradil do svojho operačného programu.

5 dôvodov prečo nie ste vhodná kandidátka na liposukciu

Aj keď patrí na vrcholové miesta v rebríčku estetických operácií, nie je vhodná pre každého. To, že sa rozhodnete pre operáciu, a že ste ochotná za ňu zaplatiť, sú len dve z mnohých podmienok na to, aby vás plastický chirurg zaradil do svojho operačného programu.

Liposukcia, aj keď sa zdá ako jednoduchá, rýchla a desiatky rokov overená metóda odstránenia nadbytočného tuku, nie je vhodným riešením pre prekvapivo mnoho ľudí. Počas rozhodovania, musí plastický chirurg zobrať do úvahy vaše očakávania, kvalitu kože a podkožia, množstvo vicserálneho tuku, lieky, ktoré užívate a mnoho iných dôležitých vecí.

Tu sú niektoré dôvody, ktoré z vás robia nevhodného kandidáta na liposukciu.

Vaše BMI

Index telesnej hmotnosti (angl. Body Mass Index – BMI) patrí medzi najviac používané metódy merania obezity. BMI 30 je hodnota, ktorá rozhoduje, či vám liposukcia bude alebo nebude odporúčaná. Pri vyššom BMI ako 30 je riziko komplikácii 3x vyššie.

liposukcia tuk odsatie telo stihlost formovanie postava

Chcete odstrániť viac tuku ako je možné

Liposukcia je ideálny spôsob ako sa zbaviť nadbytočných tukových zásob. Je ale vhodná na kontúrovanie kriviek tela. V žiadnom prípade to nie je spôsob chudnutia, aj keď pohodlný a rýchly. Maximálny objem, ktorý je bezpečný odsať, predstavuje 3-5 % hmotnosti klientky ale maximálne 3000 mililitrov tuku. Pri liposukcii platí staré známe, “menej je niekedy viac”.

Nerealistické očakávania

Ak má niekto stehná ako Queen Latifah a očakáva, že po zákroku ich bude mať ako Claudia Shiffer, tak nebude nikdy so žiadnym zákrokom spokojný. Je priam až nutné, aby mal záujemca pri liposukcii, prípadne inom estetickom zákroku, reálne očakávania. Na to slúži osobná konzultácia, kde je na plastickom chirurgovi, aby usmernil klientku na “správnu cestu”.

liposukcia tuk odsatie telo stihlost formovanie postava 1

ASA III-IV

Klasifikácia zdravotného stavu a anestetického rizika podľa ASA (Americkej spoločnosti anestéziológov) je označením zdravotného stavu. Trieda I a II sú vhodné na estetické operácie všetkého druhu. Pri závažných ochoreniach je riziko komplikácii veľmi vysoké a preto sa striktne neodporúča.

Máte pomarančovú, ochabnutú kožu alebo keloidné hojenie jaziev

Ak odsajeme tuk spod pomarančovej alebo spod ochabnutej kože, ktorá nie je dostatočne elastická, výsledkom bude hrboľatá, vyprázdnená plocha, ktorá bude vyzerať možno ešte horšie. Preto nie je vhodné takýto stav operovať.

A kto je vlastne ideálny kandidát na liposukciu?

Ideálny kandidát je úplne zdravý klient s ASA I, ktorý má BMI pod 30, fyzicky pravidelne aktívny, s vyváženou stravou, s peknou elastickou kožou, s nadbytkom tuku na miestach, ktoré sa mu nedajú odstrániť cvičením ani stravou.

plastická chirurgia plastický chirurg zikla mudr

MUDr. Ivan Žikla, plastický chirurg

Viac informácií: https://zikla.sk/

liposukcia logo zikla

1633

Súvisiace články