Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 29. september 2020

Najlepšie aktívne látky na boj s pigmentovými škvrnami

Pribudli vám po lete, intenzívnom opaľovaní či náhodnom spálení na tvári pigmentové škvrny? Obráťte sa tieto aktívne látky, ktoré vám svojimi účinkami pomôžu zredukovať hyperpigmentáciu.

Najlepšie aktívne látky na boj s pigmentovými škvrnami

Pribudli vám po lete, intenzívnom opaľovaní či náhodnom spálení na tvári pigmentové škvrny? Obráťte sa tieto aktívne látky, ktoré vám svojimi účinkami pomôžu zredukovať hyperpigmentáciu.

Vitamín C

Zrejme najčastejšie používaná zložka pri boji s pigemtnovými škvrnami je vitamín C. Je známy svojimi rozjasňujúcimi vlastnosťami, ktorými sa môže pochváliť vďaka svojmu pôsobeniu na tyrozinázu. Tá spôsobuje konverziu melanínu, ktorá má na svedomí vznik tmavých škvŕn.

ENVY Therapy Brightening SerumENVY Therapy Brightening Serum 

Kyselina kojová

Na rovnakom princípe funguje aj kyselina kojová, ktorá pozostavuje produkciu tyrozinázy, čím zabraňuje formovaniu melanozómu a teda aj vzniku škvŕn. Dá sa skvelo kombinovať s inými aktívnymi ingredienciami, napríklad niacinamidom a nespôsobuje podráždenie.

SkinCeuticals Discoloration DefenseSkinCeuticals Discoloration Defense

Arbutín

Táto zložka je jednou z tých novších, ktorá je momentálne v tieni populárnejších aktívnych látok. Avšak dokáže perfektne kontrolovať vznik hyperpigmentácií. Pôsobí ako inhibítor tyrozinázy, ktorá kontroluje tvorbu pigmentových škvŕn.

Alpha Arbutin 2 HAThe Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA 

Kyselina glykolová

Kyseliny majú takisto širokospektrálne účinky. Napríklad taká kyselina glykolová pomáha redukovať aj pigmentové škvrny vďaka svojim významných exfoliačným vlastnostiam. Nie je samozrejme ideálna pre všetky typy pleti a je dôležité s ňou zaobchádzať opatrne.

Sunday Riley Good Genes Glycolic Acid TreatmentSunday Riley Good Genes Glycolic Acid Treatment

Retinol

Látka známa svojimi anti-ageing vlastnosťami si dokáže poradiť aj s pigmentovými škvrnami. Pokožku rozjasňuje, urýchľuje bunkovú výmenu, čím sa stará aj o rýchlu redukciu pigmentových škvŕn. Retinol tiež bráni distribúcii melanozómu, ktorý spôsobuje tvorbu pigmentácií.

ENVY Therapy Antiaging SerumENVY Therapy Antiaging Serum

Bonus: SPF

Väčšina hyperpigmentácií vzniká pôsobením UV žiarenia. Každodenná aplikácia ochranného SPF je preto nevyhnutná ak chcete hyperpigmentácií predchádzať. Avšak aj v prípade, že už pigmentové škvrny máte, vďaka ochrannému faktoru predídete ich zhoršeniu.

Survival 30 NIODNIOD Survival 30

Foto: archív značiek

2084

Súvisiace články