Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 26. august 2020

Ako sa zbaviť suchých pier?

Majiteľky suchých pier sa na väčšinu rúžov či leskov môžu tak nanajvýš pozerať. Aplikácia hocičoho iného ako výživného balzamu je pre nich totiž hotová pohroma.

Ako sa zbaviť suchých pier?

Majiteľky suchých pier sa na väčšinu rúžov či leskov môžu tak nanajvýš pozerať. Aplikácia hocičoho iného ako výživného balzamu je pre nich totiž hotová pohroma. Šupiny a farebné mapy na perách sú na druhej strane každodennou realitou. Dá sa raz a navždy zbaviť suchých pier? Čo s nimi v čase, keď musíme mať na tvári nasadené rúška, ktoré im ešte väčšmi sťažujú podmienky?

Aj keď by sa mohlo zdať, že starostlivosť o pery je najjednoduchšou súčasťou beauty rutiny, nie je to vždy tak. Mnohé z nás trápia neustále suché pery a ani najslávenejšie balzamy nezaberajú vždy. Pomôcť si však môžeme týmito krokmi.

Pravidelná exfoliácia

Základom je poctivé odstránenie odumretých aj suchých buniek. V tom vám pomôže pravidelná exfoliácia, ktorá je častokrát prehliadaná. Vďaka nej nielenže uvoľníte priestor novej pokožke, ale pomôžete aktívnym látkam preniknúť hlbšie do pier. Existujú špeciálne prípravky na exfoliáciu pier, niektoré z nás na to používajú bežný pleťový peeling a iné si pomôžu uteráčikom na pleť. Pery stačí poriadne navlhčiť a napariť, ideálne v teplej sprche. Následne už len jemne šúchajte povrch pier, až kým sa suchá koža neodlepí od ich povrchu. Populárny domáci recept na peeling pier zase pozostáva z medu a hnedého cukru. Ide o jemný a výživný peeling, ktorý pery hneď aj vyživí.

Dior Addict Lip Sugar ScrubDior Addict Lip Sugar Scrub - peeling & lesk na pery

Nočná výživa

Ak potrebujete pery poriadne vyživiť a upokojiť, doprajte im extra starostlivosť. Dnes na trh nájdete rôzne masky na pery, niektoré určené aj na spanie. Takáto maska by mala obsahovať účinné látky ako kyselinu hyalurónovú, ceramidy či cicu, ktoré sa postarajú o hĺbkovú hydratáciu a pomôžu hojeniu a obnove buniek.

Laneige Lip Sleeping MaskLaneige Lip Sleeping Mask

Pravidelná starostlivosť

Pery po exfoliácii a nočnej výžive by mali byť o poznanie lepšie. Teraz je však čas na ďalší krok v starostlivosti o pery. Ak nosíte rúže alebo lesky, dôležité je vybrať si vyživujúce produkty, ktoré nielen zafarbia, ale aj poskytnú dostatočnú ochranu a hydratáciu. Skvelými zložkami v takýchto produktoch sú maslo shea, kokosový olej, lanolín, ale aj spomínaná kyselina hyalurónová či ceramidy. Ak sa vaše pery potrebujú dať dokopy, vynechajte aplikáciu rúžov či leskov aspoň počas prvých pár dní a namiesto nich aplikujte balzamy s jemným pigmentom.

Lanolips 101 OintmentLanolips 101 Ointment - balzam s lanolínom  Lanolips 101 OintmentKosas Kosasport LipFuel - balzam s kyselinou hyalurónovou 
Charlotte Tilbury Superstar Lips LipstickCharlotte Tilbury Superstar Lips Lipstick - rúž s kyselinou hyalurónovou  Lancome LAbsolu Mademoiselle ShineLancome LAbsolu Mademoiselle Shine - vyživujúci rúž 

Foto: archív značiek

 

2063

Súvisiace články