Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 24. august 2020

Ako správne čistiť pleť?

Veríme, že vdnešnej dobe už všetci vedia, že ísť spať sneodlíčenou, nevyčistenou pleťou je jedným znajväčších prehreškov vstarostlivosti opleť. Akeďže opakovanie je matka múdrosti, radi si pripomenieme, prečo je dôležité pleť dôkladne čistiť.

Ako správne čistiť pleť?

Veríme, že v dnešnej dobe už všetci vedia, že ísť spať s neodlíčenou, nevyčistenou pleťou je jedným z najväčších prehreškov v starostlivosti o pleť. A keďže opakovanie je matka múdrosti, radi si pripomenieme, prečo je dôležité pleť dôkladne čistiť. Ako sa to však robí správne?

Neexistuje jediný správny návod na to, ako sa starať o pleť a teda ani na to, ako správne pleť čistiť. Exitujú však základné princípy, ktorými by sme sa mali riadiť všetci, bez ohľadu na to, aký spôsob čistenia vykonávate vy.

1. Odstráňte make-up

Základom celého procesu je precízne odstránenie make-upu. Nepreskakujte tento krok a venujte mu špeciálnu pozornosť. Dnes je veľmi populárny double cleanse, ktorý využíva dva kroky odstránenie make-upu a čistenia pleti. Prvým je olejový čistiaci prostriedok alebo micelárna voda, ktoré by sa mali postarať a rýchle odstránenie make-upu a nečistôt z povrchu pleti. V druhom kroku by ste mali použiť produkt, ktorý dokáže preniknúť hlbšie a odstráni nečistoty pod povrchom. Nech už ste fanúšikom dvojitého čistenia alebo nie nikdy nepodceňujte dôkladné odlíčenie.

2. Jemne k očiam

Špeciálnu starostlivosť by sme mali venovať očiam. Micelárna voda alebo dvojfázové odličovače špeciálne určené na očné okolie sú väčšinou správnou voľbou, keďže sú dostatočne jemné a nepoškodzujú tenkú pokožku ani mihalnice. Nájsť by ste mali taký produkt, ktorý vás nenúti na oči tlačiť a šúchať ich. Odličovací tampón na oko jemne priložte a nechajte produkt pôsobiť. Následne jemne hýbte prstami, čím uvoľníte maskaru či očné tiene, ktoré jednoducho zotriete. Rovnaký postup platí aj pri dlhotrvácnych rúžoch.

3. Druhá fáza a uteráčik na tvár

Pre dokonalo vyčistenú pleť vyskúšajte dočistenie špeciálnym uteráčikom na tvár. Ten by mal byť súčasťou druhej fázy čistenia pleti, na ktorý sa používajú tuhé, mliečne či krémové produkty na čistenie pleti. Vďaka nemu sa dostanete pri umývaní aj na ťažšie dostupné miesta, no zároveň aj jemne exfoliujete pleť. V zásobe by ste ich mali mať niekoľko, pričom po každom dni by ste ho mali vyprať.

4. Teplota vody

Horúca voda spôsobuje rýchle strácanie vlhkosti zadržanej v pleti, čo zapríčiňuje pnutie. Najlepšie je pleť čistiť vo vlažnej vode, ktorú môžete prestriedať so studenou, ak chcete pleť prebudiť a naštartovať lymfatický systém.

5. Príprava pre ďalšie produkty

Dokonalo čistá pleť je takmer pripravená na aplikáciu ďalších produktov. Tvár osušte, ale nešúchajte, skôr uterák prikladajte. Nasleduje už len aplikácia vašich obľúbených produktov, pričom platí, že by ste mali aplikovať produkty od najľahších po najhutnejšie.

 

 

1022

Súvisiace články