Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 15. august 2020

Sila vitamínov

B vitamín na hydratáciu Práve vitamín B je v kozmetickom priemysle používaný najčastejšie anie náhodou. Béčko dokonale hydratuje a zvláčňuje pleť tým, že v nej udržiava vodu, a tak vytvára bariéru na jej ochranu.

Sila vitamínov

B vitamín na hydratáciu

Práve vitamín B je v kozmetickom priemysle používaný najčastejšie a nie náhodou. Béčko dokonale hydratuje a zvláčňuje pleť tým, že v nej udržiava vodu, a tak vytvára bariéru na jej ochranu. V letnom období sa tento benefit ráta dvojnásobne.

 

Céčko trochu inak

„Staré dobré céčko“ je nezameniteľné a prisahajú naň zástupy kozmetických odborníkov. Lenže nie je vitamín C ako vitamín C... Ak chcete udržiavať imunitu v pozore, tabletkové céčko je vhodnou voľbou. Ale ak chcete zlepšiť stav pleti, obyčajná tabletka nestačí. Tu prichádza na rad vitamín C v práškovej forme, ktorý je určený práve pleť a odstránenie jej nedostatkov.

Antioxidačné účinky éčka

Vitamín E známy i ako tokoferol je pomocníkom, ktorý vás môže zbaviť problémov s pleťou. Má silné antioxidačné účinky a chráni pokožku rovnako ako vitamín C, vďaka čomu môžete byť nielen krajšia, ale i mladšia. Navyše, v kombinácii s vitamínmi A a C pôsobí veľmi antioxidačne. 

 

K vitamín na jazvy

Po tomto vitamíne by ste mali siahnuť najmä vtedy, ak vás trápia drobné jazvičky na pleti. No má i pozitívne účinky na tmavé kruhy pod očami. A spozornieť by mali aj tie z vás, ktoré bojujú s vráskami. I tu sa preukázal vitamín K ako účinný prostriedok v boji so starnutím. Tak prečo ho neskúsiť?

Dajte zelenú zelenej

Matcha, spirulina, chlorela, zelerový džús, jačmeň. Čo majú spoločné? Sú zelené. Na to, aby bola pleť bezchybná, musíte mať vo forme tráviaci systém, ktorý si dáte  „dokopy“ týmito potravinami a doplnkami. Zoberte si, napríklad, taký zelerový džús, ktorý síce nechutí lahodne, ale odborníci sa zhodujú na jednom – je kľúčom ku krajšej a mladšej pleti! Prečo? Hlavnými zložkami zeleru sú silné aromatické silice a éterické oleje, ktoré v kombinácii s vitamínmi B, A, K a C výborne chránia organizmus. V surovom stave sa v zeleri tiež nachádza množstvo minerálnych látok ako vápnik, železo, chróm, horčík či draslík, a preto sa stal v poslednom čase jednotkou v jedálničku mnohých hollywoodskych hviezd. Ak si každé ráno doprajete čerstvý zelerový džús na lačný žalúdok, predídete prechladnutiu, posilníte imunitu. Zahrňte ho každý deň do svojho jedálnička a o pár týždňov sa dočkáte prvej viditeľnej zmeny. 

1

Super Greens s kurkumou – Probiotická biozmes zelených superpotravín s kurkumou a vysokým obsahom vitamínov A, K, B12 a Riboflavínu (490 KČ, predáva Ecce Vita)

2

MALINNA° elixir – Koncentrát na prípravu nápoja na báze bylinných výluhov organických olejov, esenciálnych olejov a morskej soli (49 €)

3

Alpha-H Vitamin C Serum – Sérum zahŕňa novú generáciu technológie s prímesou bylín a vysokoúčinných vlastností kyseliny hyalurónovej s cieľom dosiahnuť vynikajúce antioxidačné benefity (49 €, predáva BeautySecret.sk)

4

Shiseido Waso Colour Smart Day Moisturizer Oil-Free (47 €)

5

Antioxidačny Mix – Zmes bioplodov obsahujúcich rad významných antioxidantov (980 KČ, predáva Ecce Vita)

6

Anthony´s California – Spirulina v prášku



Autor: Radka Vargová
Foto: Archív značiek, pixabay.com

963

Súvisiace články