Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 13. júl 2020

Beauty koktejl pre každú pleť

Určite sa zhodneme na tom, že nájsť tú správnu kozmetiku pre váš typ pleti, problémy, ktoré vás trápia aešte aj pre konkrétne ročné obdobie vôbec nie je ľahké. Keď ju už aj nájdeme, tak prejde toľko času, že sa objavia nové problémy apotreby, avtedy môžeme začať shľadaním odznova.

Beauty koktejl pre každú pleť

Určite sa zhodneme na tom, že nájsť tú správnu kozmetiku pre váš typ pleti, problémy, ktoré vás trápia a ešte aj pre konkrétne ročné obdobie vôbec nie je ľahké. Keď ju už aj nájdeme, tak prejde toľko času, že sa objavia nové problémy a potreby, a vtedy môžeme začať s hľadaním odznova. Preto vám prinášame stručný prehľad aktívnych látok, ktoré sú ako stvorené pre rôzne typy pleti a jej potreby.

Suchá

Kľúčové ingrediencie: kyselina hyalurónová, PHA kyseliny, šípkový olej, skvalán, ceramidy, kyselina linolová

Ráno: Pre suchú pleť je ráno najdôležitejšie vybaviť ju dostatkom vlahy, ktorá jej vydrží počas celého dňa. Doprajte jej preto sérum špeciálne určené na hydratáciu, v tomto prípade je jasnou voľbou kyselina hyalurónová s nízkou molekulárnou hmotnosťou.

Večer: Exfoliáciu alebo peeling by ste nemali robiť príliš často, maximálne 2-3 krát do týždňa, avšak nezabúdajte na to. Touto aktivitou zabránite tvorbe šupín. Stavte však na jemné exfoliačné prípravky, ideálne na PHA kyseliny, ktoré sú šetrné. Ak chcete začať aj s anti-ageing prevenciou, stavte na retinol, no v nízkych koncentráciách. Večer pokojne dodajte pleti extra hydratáciu a výživu v podobe šípkového oleja či ceramidov v krémovej konzistencii.

 

Citlivá

Kľúčové ingrediencie: kyselina hyalurónová, PHA kyseliny, kofeín, cica, ceramidy, extrakt zo zeleného čaju, CoQ10

Ráno: Citlivá pleť má slabšiu obrannú funkciu, to znamená, že ráno ju potrebujete najmä posilniť a pripraviť na boj s voľnými radikálmi či dráždivými elementami. Precitlivenosť však často vzniká pri nedostatočnej hydratácii, preto musí byť základom rutiny hydratačný produkt, ideálne kyselina hyalurónová. Nikdy nezabúdajte na SPF. Kofeín zase dokáže stiahnuť začervenanie.

Večer: Extrakt zo zeleného čaju upokojuje podráždenie a redukuje začervenanie. Aj citlivá pleť vyžaduje exkfoliáciu, ideálne s jemným froté uterákom alebo PHA kyselinou. Na noc pokojne siahnite po hutnejšom cica kréme a CoQ10.

 

 

Mastná

Kľúčové ingrediencie: BHA kyselina, kyselina azealová, vitamín C, šípkový olej, kyselina hyalurónová, kaolín

Ráno: Vitamín C je pre mastnú či aknóznu pleť skvelým riešením hneď na ráno. Je protizápalový, urýchľuje hojenie, zjemňuje začervenanie a predchádza hyperpigmentácii. Okrem toho zjednocuje tón pleti. Avšak vyžaduje si aj SPF, samozrejme nekomedónne, ktoré neupchá póry.

 

Večer: Párkrát do týždňa si doprajte precíznu exfoliáciu. Odstránite odumreté bunky aj nečistoty a tým predídete tvorbe zápalov. Skvelé sú BHA kyseliny, ale aj silnejšie AHA kyseliny, ktoré odstránia nadbytočný maz. Na hydratáciu pokojne použite šípkový olej. Kyselina Azealová vyrovnáva povrch pleti a urýchľuje hojenie.

 

Hyperpigmentácia

Kľúčové ingrediencie: kyselina gylková, vtamín C, retinol, niacinamid, kyselina hyalurónová

Ráno: Antioxidanty sú základom ochrany pokožky pred voľnými radikálmi, no okrem toho zjemňujú známky starnutia vrátane vrások a pigmentových škvŕn. Vitamín C je preto skvelou voľbou na ráno. Striedať ho môžete s niacinamidom, ktorý takisto vyrovnáva tón pleti. Nikdy nezabúdajte na SPF, UV žiarenie totiž stav škvŕn zhoršuje.

Večer: Najčastejšou látkou na liečbu hyperpigmentácie je retinol, ktorý pomáha s bunkovou výmenou a teda redukuje aj viditeľnosť škvŕn. Dôležitá je však kyselina hyalurónová, ktorá pomôže udržať pokožku upokojenú a zjednotenú. Niacinamid alebo kyselina azealová tiež pomáhajú redukovať zápaly a farebné rozdiely.

 

Anti ageing

Kľúčové ingrediencie: antioxidanty, vitamín C, AHA, retinol, ceramidy, peptidy, kyselina hyalurónová

Ráno: Najlepšie, čo pre pleť so známkami starnutia môžete urobiť je dopriať jej dostatok antioxidantov. Pomáhajú vyhladzovať vrásky a predchádzať ďalšiemu starnutiu buniek. Vitamín C pomáha s farebnými rozdielmi. Najlepšou prevenciu pred predčasným starnutím je aplikácia SPF, nikdy na neho nezabudnite.

Večer: Zrelá pleť má tendenciu mať viditeľnejšie póry, to sa stáva najmä kvôli tomu, že sa vysúšajú a uvoľňujú. Aby ste sa tomu vyhli, potrebujete urýchliť bunkovú výmenu pomocou AHA kyselín. Odstránia „staré“ bunky a nahradia ich novými. Striedajte exfoliačné dni s aplikáciou retinolu, ktorý je známy svojimi anti-ageing vlastnosťami. Redukuje vrásky, vyhladzuje a vypína pleť.

 

967

Súvisiace články