Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 2. február 2020

Aké sú benefity manukového medu?

Ak ste doteraz med používali iba vkuchyni, mali by ste zvážiť jeho použitie aj vkozmetike. Manukový med je totiž preslávený práve svojimi blahodarnými účinkami na pleť.

Aké sú benefity manukového medu?

Ak ste doteraz med používali iba v kuchyni, mali by ste zvážiť jeho použitie aj v kozmetike. Manukový med je totiž preslávený práve svojimi blahodarnými účinkami na pleť. Aké má benefity?

Čo je to manukový med?

Manukový med je produkovaný včelami, ktoré zbierajú peľ z manukového stromu na Novom Zélande a Austrálii. Práve to dáva tomuto typu medu jeho jedinečné vlastnosti a najmä antibakteriálne účinky. Nektár z manukových kvetov obsahuje vysoký podiel látky, ktorá sa volá dihydrtoxyacetón, ktorý sa neskôr konvertuje na merhylglyoxal. Čím vyššia koncentrácia tohto elementu, tým viac antibakteriálne sú schopnosti medu. Škála UMF (Unique Manuka Factor) tiež meria potenciu tejto látky a tým určuje, aké silné antibakteriálne schopnosti med má.

Benefity

Antibakteriálna schopnosť

Vďaka obsahu peroxide vodíka a methylglyoxalu má veľmi silné účinky v boji proti rôznym baktériám.

Urýchľuje hojenie

Stimuluje korektívnu funkciu buniek, vďaka čomu urýchľuje hojenie rôznych typov rán a popálenín.

Je protizápalový

Manukový med má protizápalové účinky pri vnútornom užívaní aj topickom užívaní. Bojuje s ekzémami či psoriázou.

Antioxidačná ochrana

Dokáže redukovať oxidatívny stres a tým aj predchádza predčasnému starnutiu, ale aj bojuje proti voľným radikálom.

Hydratácia

Vďaka svojmu cukrovému obsahu dokáže do buniek priťahovať potrebnú výživu a hydratáciu, kde ich následne aj efektívne drží.

Ako ho používať?

Vzhľadom na schopnosti a vlastnosti manukového medu, najideálnejšie produkty s jeho obsahom sú masky, balzamy, krémy alebo čističe pleti, ktoré sa dajú využívať každý deň.

Naše tipy:

Loreal 6e68a01c86bc4fad9553a0b87debb143L'Oréal Paris Age Perfect Hydra Nutrition Manuka Honey All Over Balm  Pure Vitality Skin Renewing Cream 50ml 3605972018489 54e0bff251454070905c1be2d0ee3222Kiehl's Pure Vitality Skin Renewing Cream 
988

Súvisiace články