Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 2. január 2020

Pleť v zime: Poraďte si s každým problémom

Suchá, mdlá pleť či popraskané pery, to sú najčastejšie problémy, ktoré postihujú naše pleť vzime. Ako im predchádzať alebo ich riešiť?

Pleť v zime: Poraďte si s každým problémom

Suchá, mdlá pleť či popraskané pery, to sú najčastejšie problémy, ktoré postihujú naše pleť v zime. Ako im predchádzať alebo ich riešiť?

@chiaraferragni

Suchá pleť

V zime je mnoho z nás nútených vytiahnuť silné zbrane. So suchou pokožkou si však poradíte hneď niekoľkými spôsobmi. Najjednoduchším spôsobom je tuhší hydratačný krém, ktorý pomáha posilňovať ochrannú bariéru pleti. Druhou možnosťou sú hydratačné oleje, ktoré dokážu v pokožke zadržiavať vlhkosť dlhšie. Ďalším spôsobom je vrstvenie niekoľkých produktov (napríklad sérum + olej + krém a k tomu občasná hydratačná maska). No a v noci môžete pleti dopriať zase silnú regeneračnú kúru v podobe produktov s ceramidami, ktoré posilňujú ochrannú bariéru pleti a naprávajú škody spôsobené chladom. Tiež pomáhajú so zápalovými procesmi.

 

Mdlá pokožka

Keď je pokožka podráždená a zapálená, je náchylnejšia na rýchle hromadenie odumretých buniek, čo sa odráža v jej mdlom tóne. Do svojej rutiny by ste preto mali dodať jemný exfoliátor, ktorý pleť prekrví a zbaví ju odumretých buniek.

 

Popraskané pery

V prípade, že si neviete poradiť s popraskanými perami a žiadne balzamy nezaberajú, vyberte si správne ingrediencie. Stavte na lanolín, maslo shea alebo oleje ako olivový, mandľový či kokosový. Aby ste popraskaným perám predišli, nezabudnite im takisto dopriať kyselinu hyalurónovú.

 

Akné

Zima je náročné obdobie, ktoré sa môže na pleti odraziť aj vo forme akné. To vzniká kvôli suchu, prekúreným miestnostiam a striedaniu pobytu von a v interiéri. Aby ste to pleti uľahčili, mali by ste minimalizovať dekoratívnu kozmetiku a uprednostniť hypoalergénne, nekomedónne produkty.

 

Začervenanie

Pokiaľ je vašim najväčším problémom v zime začervenaná pokožka, mali by ste staviť na jemné produkty, ktoré pokožku nedráždia, ale ju upokojujú. Skvalán je veľmi vhodnou ingredienciou pretože efektívne pleť čistí, no je jemný a navyše aj hydratuje. Ak máte začervenenú pokožku v kombinácii s akné, pomôže vám zase niacinamid. Vyhnite sa úplne agresívnym kyselinám a peelingom.

966

Súvisiace články