Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 30. december 2019

Kozmetické značky, za ktorými stoja lekári

Dnešný kozmetický trh je veľmi bohatý na rôznorodé produkty, cenové úrovne či špecifické ingrediencie- vegánske, prírodné a mnohé ďalšie. Na jednej strane máme na výber luxusné produkty značiek ako La Mer, no na tej druhej si nás získavajú moderné značky ako Glossier či The Ordinary.

Kozmetické značky, za ktorými stoja lekári

Dnešný kozmetický trh je veľmi bohatý na rôznorodé produkty, cenové úrovne či špecifické ingrediencie- vegánske, prírodné a mnohé ďalšie. Na jednej strane máme na výber luxusné produkty značiek ako La Mer, no na tej druhej si nás získavajú moderné značky ako Glossier či The Ordinary. Okrem toho je však na trhu ešte jedna kategória, značky, na čele ktorých stoja lekári. Tí do svojich produktov vkladajú najnovšie vedecké poznatky, technológie a vytvárajú tak kozmetiku zameranú na vynikajúce výsledky.

Dr. Dennis Gross

Dermatológ a estetický chirurg z New York City rozumie telu zvnútra aj zvonku. Je známy aj svojim rakovinovým výskumom, ale najmä svojou prestížnou značkou kozmetiky. Zameraná je na multitasking a na celkové zdravie pokožky. Každý produkt je navrhnutý a naformulovaný tak, aby poskytoval maximálne výsledky v pohodlí domova, pomáhajú mu v tom zložky, ktoré sám využíva vo svojej ordinácii. Všetky produkty sú klinicky testované a okrem kozmetiky v jeho ponuke nájdete aj slávne LED masky a technologické hračky na domáce použitie.

33

Dr. Barbara Sturm

Nemecká molekulárna odborníčka v medicínske kozmetike sa preslávila napríklad svojim ošetrením vampire facial a krémami vyrobenými na mieru z krvi. Jej vedecký prístup ku kozmetike si obľúbili masy po celom svete a medzi nimi sa nájde aj množstvo celebrít vrátane Rosie Huntington Whiteley. Vo svojej kozmetike využíva najinovatívnejšie ingrediencie, ale aj klinické výskumy. Sústreďuje sa najmä na liečivé a nápravné schopnosti jednotlivých zložiek a produkty sú zväčša formulované tak, aby boli vhodné pre všetky typy pletí.

1

11 

Dr. Jart+

Značka Dr.Jart+ vznikla v roku 2005 spojením síl dermatológa Dr. Sun Jae Jung a architekta Chin Wook Lee. Kórejská značka sa od začiatku sústreďuje na kozmetiku prepojenú s vedou, technológiou a umením, vďaka čomu vznikajú nielen maximálne účinné, ale aj dizajnovo zaujímavé produkty. Ešte predtým, ako sa táto kozmetika dostala do drogérií po celom svete a získala si ohromujúce zástupy fanúšikov, predávala sa výhradne na dermatologických klinikách. V priebehu rokov značka vyvinula 8 unikátnych kozmetických patentov a bola napríklad prvou značkou BB krému v USA. Dnes sú populárne najmä ich línie Ceramidin a Cicapair, ale aj produkty s obsahom 5 Cera Complex.

2

22 

 

Lancer

Renomovaný dermatológ z Beverly Hills vôbec nemá núdzu o elitných pacientov. Jeho 30-ročné skúsenosti sa však pretavili aj do vlastnej kozmetickej značky, pričom jeho filozofiou je ozdravenie vedúce k jasnej, pevnej pleti. Základom prístupu k starostlivosti o pleť je jeho vlastná metóda The Lancer Method, ktorá sa skladá z 3 krokov- exfoliácie, amino-kyselinového čistenia a peptidovo-hyalurónovej hydratácie. Touto kombináciou zabije niekoľko múch jednou ranou a pleti poskytuje všetko od hydratácie až po anti-ageing.

4

44 

Dr. Loretta

Doktorka Loretta je v dermatologickej brandži už viac ako 40 rokov, čo jej prinieslo nielen množstvo skúseností, ale aj vhľadu do kozmetiky. Vedie rôzne vedecké výskumy, ktoré jej takisto pomáhajú pri vývoji vlastnej kozmetickej línie zameranej na ochranné vlastnosti. Bojuje proti znečisteniu, svetlu, klíme a agresívnym zložkám, ktoré spôsobujú pokožke stres. Sústreďuje sa teda na boj proti externým faktorom, ktoré spúšťajú predčasné starnutie pleti a rôzne ďalšie neželané reakcie. Chráni aj pred extrémnymi teplotami či modrým svetlom.

5

55

Foto: archív značiek

2312

Súvisiace články