Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 8. november 2019

Svetelná terapia pre dokonalú pleť

Svetlo ajeho rôzne farby majú moc ovplyvňovať rôzne sféry našich životov. Filozofia „Color Theraphy“ je založená na princípe elektrických impulzov, ktoré vznikajú pri vystavení rôznym farbám.

Svetelná terapia pre dokonalú pleť

Svetlo a jeho rôzne farby majú moc ovplyvňovať rôzne sféry našich životov. Filozofia „Color Theraphy“ je založená na princípe elektrických impulzov, ktoré vznikajú pri vystavení rôznym farbám. Tie následne ovplyvňujú funkciu nášho mozgu a podľa konkrétnej farby majú moc ovplyvňovať rôzne biochemické procesy v tele. Dá sa toto aplikovať aj na starostlivosť o pleť? Ako to funguje?

Neutrogena

Posledné prieskumy potvrdzujú, že LED terapie dokážu pozitívne ovplyvňovať rôzne kožné problémy. Pri niektorých procedúrach vám bude stačiť jedna návšteva v salóne a pri iných zase pravidelné sedenia. Terapiu farbami si však môžete dopriať aj v pohodlí domova a pomôžu vám v tom rôzne technologické hračky, ktoré sa na trhu objavili. Bežné značky kozmetiky ako Neutrogena, ale aj populárne značky ako Dr. Dennis Gross či high-endové značky ako Angela Caglia totiž svojim zákazníkom ponúkajú svetelnú starostlivosť o pleť na domáce použitie. Samozrejme tieto prístroje nikdy nebudú také efektívne, ako tie u dermatológa, no sú skvelým štartovacím bodom alebo alternatívou keď nestíhate.

Ktoré svetlo?

Každé svetlo je určené na iný problém. Väčšina zariadení umožňuje nastaviť si požadované svetlo, podľa toho aký efekt si želáte. Niektoré sú však špecifický určené na jednu problematiku. Vyberte si teda to správne svetlo aj prístroj.

Červené

Najbežnejšie je červené svetlo, ktoré ponúka väčšina prístrojov. Svetlejšie tóny pôsobia upokojujúco, protizápalovo a redukujú aj začervenenie. Hlbšie tóny zase prenikajú do pokožky o niečo hlbšie a podporujú bunkovú obnovu, čo zabezpečuje vypnutú a prekrvenú pleť.

Modré

Toto svetlo pôsobí antibakteriálne, zabíja nečistoty a mikróby, ktoré spôsobujú akné a upchávajú póry. Preto je ideálne pre pleť, ktorá je náchylná na tvorbu akné a pre mastnú pleť, ktorej pomôže regulovať produkciu mazu.

Oranžové

Táto farba svetla nie je až taká bežná pri domácich prístrojoch, no jej účinky sú revitalizujúce. Oživuje pleť, dodáva jej sviežosť a jas, redukuje opuchy.

Infračervené

Pre ľudské oko neviditeľné žiarenie, no pritom je najsilnejšie. Preniká najhlbšie do pokožky a preto dokáže efektívne predchádzať aj redukovať známky starnutia pleti. Stimuluje produkciu kolagénu a elastínu, urýchľuje aj obnovu buniek.

Vyskúšajte:

foreoForeo Ufo: Univerzálny pomocník s červeným, zeleným a modrým svetlom pre rôzne problémy pokožky triaTria Positively Clear Acne Clearing Blue Light, prístroj s modrým svetlom na hĺbkové šistenie pleti, boj proti baktériám a tvorbe akné, stačí 5 minpt denne

 

the light therapy salonMust-have Victorie Beckham a Alexy Chung, ponúka červené a infračervené svetlo a je nadizajnová na predchádzanie predčasného starnutia pleti a redukcie prejavov starnutia skin incSkin Inc. Bright Future maska na očné okolie, vyžaruje červené, oranžové a žlté svetlo, redukuje kruhy pod očami, odstraňuje opuchy a prinavracia mladistvý vzhľad, druhý prístroj Optimizer Voyage Tri-Light na lokálne použitie na pleti zase ponúka až 5 farieb svetla- červenú, oranžovú, žltú, modrú a fialovú

Foto: archív firiem

3188

Súvisiace články