Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 7. október 2019

Je potrebné nosiť SPF aj v zime?

Vmomente, keď klesnú teploty pod 20 stupňov, mnohé znás (alebo väčšina?) zabúda na krém sochranným SPF faktorom. Tak dlho sme sa učili dôkladne ho používať aspoň vlete, ateraz sa to máme učiť znovu aj vzime?

Je potrebné nosiť SPF aj v zime?

V momente, keď klesnú teploty pod 20 stupňov, mnohé z nás (alebo väčšina?) zabúda na krém s ochranným SPF faktorom. Tak dlho sme sa učili dôkladne ho používať aspoň v lete, a teraz sa to máme učiť znovu aj v zime? Potrebujeme aj my v našich končinách aplikovať SPF aj napriek tomu, že slnko nemusí ani spod oblakov vykuknúť?

O denno-dennej aplikácii SPF sa už dlho hovorí, odporúčajú ho všetci celebritní dermatológovia a možno vám to už stihla odporučiť aj vaša kozmetička či kolegyňa v práci. Je však nevyhnutné ho používať aj na jeseň či dokonca v zime, kedy na nás číhajú teploty okolo bodu mrazu a slnečné lúče sa našej pleti ani zďaleka nedotknú?

Vec sa má tak, že ochrana pleti pred predčasným starnutím a iným dôsledkom pôsobenia UV lúčov, je celoročnou záležitosťou. Slnečné lúče a najmä tie škodlivé prenikajú aj cez oblaky a počas každého ročného obdobia. Stačí si len spomenúť, aké silné je slnko napríklad na lyžovačke, čoho výsledkom už u mnohých z nás bol opálený „Mickey Mouse“ na tvári. Podľa najnovších štúdií to navyše vyzerá tak, že v meste má slnečné žiarenie rovnaký efekt ako v horách a vo vysokých nadmorských výškach. Počas rokov sa na našej pleti nabaľujú nepriaznivé vplyvy a skôr či neskôr prepuknú naplno.

Odpoveď na túto otázku teda znie: Áno, aj v zime je nevyhnutné nosiť každý deň krém s ochranným faktorom, v prípade, že chcete predchádzať predčasnému starnutiu pleti.

1914

Súvisiace články