Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 19. august 2019

Najväčšie K-Beauty trendy

Kórejská kozmetika si na trhu v západnom svete vybudovala silnú pozíciu. Kórea je známa svojimi kozmetickými inováciami a unikátnymi produktami, ktoré priniesli do našich končín úplne, dosiaľ nevídané novinky.

Najväčšie K-Beauty trendy

Kórejská kozmetika si na trhu v západnom svete vybudovala silnú pozíciu. Kórea je známa svojimi kozmetickými inováciami a unikátnymi produktami, ktoré priniesli do našich končín úplne, dosiaľ nevídané novinky. Aké trendy aktuálne vládnu vo svete starostlivosti o pleť v K-Beauty?

@kylieskin

Sklenená pleť

Tento termín ste už zaručene počuli či zahliadli niekoľkokrát, či už na sociálnych sieťach alebo magazínoch a ide o momentálne najväčší trend, ktorý sa snaží vytvoriť pleť bez akýchkoľvek nepravidelností a nedokonalostí. Jednoducho sa snaží navodiť dojem pleti bez pórov, ktorá je jasná a čistá ako sklo. Tento trend chce však dosiahnuť najvyšší možný stupeň zdravia pleti, pretože len vtedy môže splniť všetky vyššie uvedené parametre. A zdravá pleť nikdy nevyjde z módy. Zdravá pleť je hydratovaná, vyživená a neobsahuje toxíny.

skinceuticalsSkinceuticals B5 gél

Starostlivosť o vlasovú pokožku

K-Beauty verí, že vlasová pokožka je pokračovaním samotnej pleti, preto si zaslúži minimálne takú pozornosť ako naša tvár. Stimulácia cirkulácie je preto veľmi dôležitá aj z hľadiska zdravia vlasov. Na takúto starostlivosť vznikajú produkty ako vlasové peelingy alebo toniká, ktoré dodajú pokožke vo vlasoch to, čo potrebuje.

moremoMoremo tonikum na vlasovú pokožku 

Skipcare

Určite viete, že K-Beauty je náročná na počet produktov, ktoré si vyžaduje. Majú svoje miesto v celkovej rutine a sú súčasťou 10 krokov. Každého, kto sa tomuto komplikovanému procesu bránil poteší trend skipcare. Ten redukuje zdĺhavý proces na základné produkty, ktoré pleť potrebuje. Pozostáva iba z dvoch krokov:
1. Dôkladné vyčistenie
2. Výživa a hydratácia

skiiSK-II pleťová esencia 

Studená kozmetika

Chladivé kozmetické produkty sú viac než vítané najmä počas letných horúčav. Avšak tento studený efekt pokožka ocení vo viacerých prípadoch počas roka, napríklad pri zápaloch akými sú akné či ekzém. Okrem toho, ich chladivý efekt sťahuje póry, vypína pleť a stimuluje tvorbu kolagénu, podporuje cirkuláciu. Takéto produkty majú častokrát gélovú konzistenciu a sústreďujú sa na základné potreby pokožky ako hydratácia a výživa.

peach and lilyPeach and Lily chladivá, hydratačná a vyživujúca maska

EGF

EGF pomenúva termín epidermal growth factor. Ide o zložky, ktoré sa prirodzene vyskytujú v našej pleti, no s vekom ich množstvo ubúda. Starajú sa o vznik nových buniek, udržiavajú pleť zdravú a vitálnu. S vekom ich množstvo ubúda. Preto mnohé K-Beauty značky pridávajú EGF do svojich produktov. Tieto zložky navyše dokážu redukovať jazvy aj jemné vrásky, prinavracajú pokožke pevnosť a pružnosť. Vo všeobecnosti pleť bude pôsobiť hladšie a mladšie.

easydewEasydew pleťový krém s EGF

Foto: archív značiek

1100

Súvisiace články