Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 6. august 2019

Ako sa zbaviť strií?

V lete, keď odhaľujeme najviac kože, sme si zároveň najviac vedomí našich vlastných nedostatkov. Aj keď nikto nie je dokonalý, cítiť sa pohodlne a sebavedomo vo vlastnom tele je dôležité pre každého.

Ako sa zbaviť strií?

V lete, keď odhaľujeme najviac kože, sme si zároveň najviac vedomí našich vlastných nedostatkov. Aj keď nikto nie je dokonalý, cítiť sa pohodlne a sebavedomo vo vlastnom tele je dôležité pre každého. Niektoré z nás trápi celulitída, iné zase ekzémy, a niekoho strie. Napriek tomu, že miera a viditeľnosť strií je geneticky predurčená, poradíme vám, ako ich zredukovať.

Vitamín A

Deriváty vitamínu A sú veľmi účinnými zložkami pri boji s rôznymi kožnými problémami. Dokáže pomôcť pri akné, vráskach, ale vo forme retinoidov aj pri striách. Ak sa teda chcete zveriť do rúk ľahko dostupných krémov, zvoľte taký, ktorý obsahuje aj retinol. Ak sa bojíte sily retinolu, môžete zvoliť jemnejšiu alternatívu v podobe telových olejov s obsahom vitamínu A a E. Obľúbenou alternatívou je práve Bi Oil, ktorý nájdete v lekárňach a niektorých drogériách. Pomôcť však vášmu telu môžete aj užívaním vitamínu A orálne. Zatiaľ čo účinné formy sú výhradne na predpis, jednoducho ho získate z potravín. Najväčšiu koncentráciu nájdete vo vajíčkach, mrkve či mäse.

bioilBi Oil

 

Kyselina hyalurónová

Hlavným prvkom, ktorý ovplyvňuje viditeľnosť a vznik strií je kolagén. Jeho prítomnosť v koži je u každého iná, a je to genetický ovplyvnené. Avšak s pribúdajúcim vekom sa u každého produkcia kolagénu znižuje. Stimulovať ju však môžete kyselinou hyalurónovou. Rovnako ako vitamín A, dodávať ju telu môžete topicky- aplikáciou telových krémov, ale aj vnútorným užívaním.

collistar perfect body krem na strie 150 ml anti strech marks co 24390.thumb 460x460Collistar Perfect Body, predáva Fann

Kolagén

Krémy stimulujúce produkciu kolagénu a elastínu sú takisto vhodnou alternatívou, nielen pri redukcií strií, ale aj pri ich predchádzaní. Náchylné sú napríklad tehotné ženy, prípadne tie z nás, ktoré sú vystavené rýchlemu úbytku na váhe alebo naopak priberaní. Vtedy sa pokožka rýchlo napína a naše telo nestíha produkovať dostatok kolagénu. Takouto stimuláciou však telu pomáhate.

3Thalgo Défi Fermeté, predáva Marionnaud

Foto: archív firiem

1673

Súvisiace články