Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 29. júl 2019

After Sun: Ako sa postarať o pokožku po opaľovaní?

Opaľovací krém so správnym SPF už máte zbalený, teraz je na rade výber toho vhodného krému po opaľovaní. Je jasné, že naša pokožka, ktorú vystavujeme agresívnym slnečným lúčom si vyžaduje úplne iný prístup ako pokožka, ktorá celý deň neuzrie slnko.

After Sun: Ako sa postarať o pokožku po opaľovaní?

Opaľovací krém so správnym SPF už máte zbalený, teraz je na rade výber toho vhodného krému po opaľovaní. Je jasné, že naša pokožka, ktorú vystavujeme agresívnym slnečným lúčom si vyžaduje úplne iný prístup ako pokožka, ktorá celý deň neuzrie slnko. Ako si teda vybrať ten najlepší krém po opaľovaní?

Vitamíny

Viac ako konkrétna značka je dôležitý obsah a ingrediencie. Vitamíny sú jednými z najdôležitejších v prípade after sun starostlivosti. Hľadajte preto produkty s obsahom vitamínov C, E a B. Tie pomáhajú zvrátiť efekt slnečných lúčov, predchádzajú rakovine kože a redukujú škody napáchané slnkom. To znamená, že zároveň spomaľujú starnutie pokožky. Vitamíny B tiež upokojujú podráždenú pokožku.

 

Oleje

Opálená pokožka ocení aj niektoré oleje. Tými najideálnejšími sú olivový, šípkový, jojobový a argánový lej.

Olivový- pomáha zvrátiť škody spôsobené slnečnými lúčmi, hydratuje

Šípkový- obsahuje vitamín E, C D a beta-karotén, vyživuje pokožku a pôsobí anti-ageingovo

Jojobový- napodobňuje oleje nachádzajúce sa v našej pokožke prirodzene, je preto vhodný aj pre mastné typy pleti, vyživuje a hydratuje

Argánový- je plný vitamínov E, antioxidantov a esenciálnych mastných kyselín, pleť dokonale hydratuje

 

Ostatné

Ingrediencie, ktoré sa často používajú v opaľovacích a poopaľovacích produktoch kvôli ich priaznivým účinkom na práve opálenú a slnku vystavovanú pokožku. Každý z nich má svoju úlohu, ktorá skrášľuje našu pleť.

Glycerín- je síce kontroverznou ingredienciu a delí ľudí na priaznivcov a haterov. Má však výnimočnú hydratačnú schopnosť, ktorú drží v pokožke veľmi dlho. Vytvára na nej ochrannú vrstvu a zabraňuje úniku výživy.

Kyselina hyalurónová- po opaľovaní je naša koža omnoho náchylnejšia na tvorbu vrások, počas slnenia totiž stráca hydratáciu. Doprajte jej preto poriadnu dávku kyseliny hyalurónovej, ktorá to celé napraví.

Aloe vera- extrakt z tejto rastliny je zrejme najbežnejšou a najobľúbenejšou ingredienciou v poopaľovacích produktoch aj kvôli jej chladiacemu efektu. Okrem toho však v pokožke drží vodu a výživu, čím zabezpečuje hydratáciu. Práve preto je súčasťou produktov, ktoré liečia slnečné popáleniny.

1711

Súvisiace články