Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 7. júl 2019

Aké sú benefity vitamínu K?

Veľa sa hovorí ovitamínoch C, B prípadne D vsúvislosti so starostlivosťou opokožku. Je pravdou, že poskytujú modernú starostlivosť opleť, avšak minimálne ešte jeden vitamín by si zaslúžil rovnakú pozornosť.

Aké sú benefity vitamínu K?

Veľa sa hovorí o vitamínoch C, B prípadne D v súvislosti so starostlivosťou o pokožku. Je pravdou, že poskytujú modernú starostlivosť o pleť, avšak minimálne ešte jeden vitamín by si zaslúžil rovnakú pozornosť. Je ním vitamín K.

Vitamín K sľubuje žiarivú pleť a zdravý vzhľad. Čo však vlastne je a ako sa dokáže postarať o sľubované výsledky? Tento vitamín sa stará najmä o hojenie rán, tvoria ho dva komponenty- K1 a K2, pričom každý z nich má svoju funkciu.

K1 sa vyskytuje najmä v listovej zelenine a v obilninách. K2 zase obsahujú fermentované potraviny a živočíšne produkty ako žĺtka či maslo, avšak produkuje ho aj naše telo v tráviacom systéme. Hlavnou úlohou vitamínu K je aktivovať proteíny v tele, ktoré zabraňujú zrážaniu krvi, ochraňujú srdce a takisto sa aj starajú o zdravie kostí.

Ako sa teda dokáže postarať o krásnu pleť? Konzumáciou dostatočného množstva vitamínu K pomáhate pokožke liečiť sa, ale aj podporujete jej prirodzenú obranyschopnosť. Takisto redukuje zápaly, opuchy a dokáže si poradiť aj s ekzémami či psoriázou. Je ideálny pre suchú pokožku, pretože ju pomáha udržiavať hydratovanú. Udržiava v koži kolagén a elastín, čím predchádza predčasnému starnutiu. Vzhľadom na jeho posilňujúcu funkciu, dokáže tiež eliminovať vzhľad prasknuté kapiláry a takisto im aj predchádza. Vďaka tomu takisto bojuje proti vzniku strií. Dôležitý je preto dostatočný príjem vitamínu K z jeho prirodzených zdrojov, avšak dnes už existujú aj výživové doplnky, ktoré sa postarajú extra dávku. Aplikovať sa dá aj topicky, častokrát sa už pridáva do rôznych sér, krémov alebo masiek, takže v prípade, že chcete dodať svojej pleti rýchlu dávku vitamínov, alebo potrebujete rýchle rozžiarene, môžete siahnuť aj po kozmetike.

1207

Súvisiace články