Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 27. jún 2019

SPF pre každý typ pleti

Všetci vieme, že pred opaľovaním je nevyhnutné aplikovať krém sochranným faktorom. Každá pleť si však vyžaduje iný prístup ainé produkty, ktoré sú ušité priamo na konkrétny typ pokožky.

SPF pre každý typ pleti

Všetci vieme, že pred opaľovaním je nevyhnutné aplikovať krém s ochranným faktorom. Každá pleť si však vyžaduje iný prístup a iné produkty, ktoré sú ušité priamo na konkrétny typ pokožky. Vyberte si ten správny pre seba aj vy.

Mastná

Väčšina opaľovacích produktov s vyšším ochranným faktorom má spoločnú jednu charakteristiku, zvyknú byť ťažie a hustejšie, čo neprospieva mastnej pokožke, ktorá sa následne mastí a výsledkom sú upchaté póry. Našťastie však existujú ľahké krémy alebo gély bez obsahu olejov, ktoré sú pre takýto typ pleti ideálne.

Náš tip:

shiseidoUrban Environment UV Protection Cream SPF 30, predáva Douglas

 

Problematická

Problematická a mastná pleť nie je to isté, preto k nim musíme pristupovať odlišne. Pleť, ktorá sa rýchlo vyhádže alebo na nej sú už nedokonalosti ocení síce ľahkú textúru produktu, no potrebuje aj extra starostlivosť. Tá by mala byť v opaľovacom kréme prítomná napríklad vo forme zinku. Ak potrebujete nedokonalosti zakryť, siahnite po jemne pigmentovanom produkte.

Náš tip:

la rocehLa Roche-Posay Anthelios Ultra-Light Sun Cream Fluid SPF 50+, dostupné v lekárňach

 

Citlivá

Pokožka, ktorá je veľmi citlivá vyžaduje tie najjemnejšie produkty. Určite siahnite po hypoalergénnej alternatíve, ideálne z lekárne, ktorá neobsahuje parfumy či zbytočne veľa konzervantov. Zvoliť môžete aj husté krémy, ktoré vám urobia tú istú službu.

Náš tip:

la praireLa Prairie Swiss Suncare UV Protection Veil SPF50, predáva FAnn 

 

Suchá

Vystavovanie na slnku môže suchej pokožke poriadne uškodiť. Moderná doba však prichádza s riešením aj v tomto prípade a dnes už existujú aj séra s ochranným faktorom. Ak však taký nezoženiete, pokojne stavte na opaľovací olej, ktorý dodá pleti potrebnú vlahu.

Náš tip:

thalgoThalgo Satin Tanning Oil, predáva Marionnaud

Foto: archív značiek, predajcov

1202

Súvisiace články