Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 27. jún 2019

5 chýb, ktoré robíme v horúcom počasí

Horúčavy nám dajú poriadne zabrať. Na jednej strane je naša pleť vystavovaná extrémnym podmienkam ana tej druhej sa potrebujeme cítiť čo najviac komfortne.

5 chýb, ktoré robíme v horúcom počasí

Horúčavy nám dajú poriadne zabrať. Na jednej strane je naša pleť vystavovaná extrémnym podmienkam a na tej druhej sa potrebujeme cítiť čo najviac komfortne. Aké najčastejšie beauty chyby robievame v letnom období?

Vynechávanie SPF

Dookola sa o tom hovorí, no pritom stále množstvo ľudí ignoruje dôležitosť krému s ochranným faktorom. Vaša pokožka je bez neho oveľa náchylnejšia na predčasné starnutie a po čase si začnete všímať, že vaša pokožka skutočne vykazuje horší stav vrások, začínajú sa na nej objavovať pigmentové škvrny či rozšírené póry.

Nedostatok tekutín

Väčšina ľudí prijíma nedostatok tekutín počas celého roka a po pohári s osviežujúcou vodou siahame až vtedy, keď pociťujeme smäd. A to je už neskoro. Nielenže nám to neprospieva zo zdravotného hľadiska, škodíme tým aj pokožke. Skúste si odsledovať dostatočný príjem tekutín počas dňa a nezabudnite dopĺňať aj minerály a soli, ktoré pomôžu udržať vodu v organizme.

Príliš veľa vrstiev

Každému je jasné, že čím menej vrstiev oblečenia na seba v lete dáme, tým pohodlnejšie sa cítime. Rovnaké to je a v prípade kozmetických produktov, čím menej ich na seba dáme, tým lepšie sa cíti samotná pokožka. Vyhnite sa najmä hustým produktom a nahraďte ich ľahkými.

Podceňovanie vodeodolných produktov

Vôbec neplatí, že vodeodolná kozmetika patrí iba na pláž či k bazénu. Pomôže vám aj v prípade horúčav počas bežného, pracovného dňa. Tieto produkty sú omnoho odolnejšie a trvácnejšie, preto nepodľahnú ani natrieskanej MHD pri 40 stupňoch.

Nedostatočná hydratácia

Hydratácia sa netýka iba organizmu a príjmu tekutín, ale aj dodávania potrebnej vlahy pre našu pokožku. Aj keď máte pocit, že je vaša pleť v lete mastnejšia, hydratáciu jej odopierať nemôžete. Namiesto krémov však uprednostnite séra na vodnej báze alebo gély, ktoré pleť nezaťažia a vy sa nebudete cítiť mastní.

1239

Súvisiace články