Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 19. apríl 2019

A-Beauty: Nahradí kórejskú alternatívu K- Beauty?

Za posledných pár sezón sa svet zbláznil do kórejskej starostlivosti opleť, ktorá pozostáva nielen zo špecifických produktov aich kombinácií, ale aj niekoľkých krokov. Teraz to však vyzerá tak, že nás zdĺhavá aniekedy aj komplikovaná K-Beauty prestáva baviť, pretože na scéne sa objavila alternatíva, A- Beauty.

A-Beauty: Nahradí kórejskú alternatívu K- Beauty?

Za posledných pár sezón sa svet zbláznil do kórejskej starostlivosti o pleť, ktorá pozostáva nielen zo špecifických produktov a ich kombinácií, ale aj niekoľkých krokov. Teraz to však vyzerá tak, že nás zdĺhavá a niekedy aj komplikovaná K-Beauty prestáva baviť, pretože na scéne sa objavila alternatíva, A- Beauty.

@elle_ferguson

Písmenko A odkazujú na Austráliu a opisuje jednoduchú, minimalistickú beauty rutinu, ktorá má pleti poskytnúť všetko čo potrebuje bez komplikácii. Ide o čo najjednoduchšie využívanie kozmetiky na dosiahnutie maximálnych výsledkov. Častokrát je súčasťou práve organická a prírodná kozmetika.

Je prirodzené, že každá krajina má svoje špecifické návyky, ktoré sa odrážajú aj na starostlivosti o pleť. Zatiaľ čo v Kórei bojujú proti smogu a znečisteniu vo veľkomestách, v Austrálii ide zase najmä o ochranu pred slnečnými lúčmi a regeneráciu pokožky. Samozrejme k tomu prispieva aj podnebie a životný štýl, keďže Austrálčanky majú často pod oknami pláž, radi radšej svoj čas strávia práve tam ako v kúpeľni.

Ak by sme A-Beauty mali porovnať s K-Beauty, tak by to znelo takto: V Austrálii použijú 1 produkt na boj proti 8 rôznym problémom, a v Kórei 8 produktov, pričom každý z nich bojuje proti jednému, konkrétnemu problému. V prípade, že vás kórejská starostlivosť nenadchla, austrálska môže byť to pravé. Jednoducho je založená na komplexnosti produktov, pričom si zakladá na uvoľnenosti a minimalizme.

V prípade, že sa vám filozofia A-Beauty zapáčila, začnite s najpopulárnejšími produktami, ktoré ste už zaručene zazreli aj na Instagrame a milujú ich modely, celebrity či influencerky.

5Aesop Cleansing Milk- čistiace mlieko s prírodnými zložkami

4Lanolips 101 Ointment- multifunkčný balzam nielen na pery
6Luma Tinted Beauty Balm- BB krém s rozjasňujúcimi, zjemňujúcimi a hydratačnými zložkami 7Sand & Sky Exfoliating Treatment- exfoliátor odstraňujúci nedostatky 8Go-To Face Hero- revitalizačný, hydratačný, zjemňujúci, upokojujúci olej s prírodnými zložkami

Foto: archív značiek, Instagram

1460

Súvisiace články