Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 30. marec 2019

Je bakuchiol nový retinol?

Retinol je považovaný za novodobý elixír krásy. Keďže si dokáže poradiť nielen so známkami starnutia pleti, ale aj srôznymi nedokonalosťami, stal sa obľúbenou zložkou rôznych vekových kategórií.

Je bakuchiol nový retinol?

Retinol je považovaný za novodobý elixír krásy. Keďže si dokáže poradiť nielen so známkami starnutia pleti, ale aj s rôznymi nedokonalosťami, stal sa obľúbenou zložkou rôznych vekových kategórií. Teraz však prichádza na scénu nová ingrediencia, ktorú už teraz odborníci nazývajú elixírom krásy 2.0. Predstavujeme vám bakuchiol.

Čo to je?

Tak ako samotný retinol, aj bakuchiol je prírodný derivát vitamínu A. Prirodzene sa nachádza v rastlinách, pričom najväčším zdrojom je indická rastlina Psoralea corylifolia. Má protizápalové účinky, je antioxidantom. Podľa štúdií to vyzerá tak, že bakuchiol má približne rovnakú efektivitu ako retionol pokiaľ ide o regulvoanie tvorby kolagénu a bunkovej výmeny. Jeho najväčším benefitom je, že už v priebehu 6 týždňov dokáže spôsobiť viditeľné zmeny vrátane vyhladenia hlbších vrások a mimických vrások, zjemnenia hyperpigmentácie a nápravu elesticity pokožky. Najväčšou výhodou však je to, že oproti retinolu ho môžu používať všetky typy pletí, vrátane tej najcitlivejšej. Zatiaľ čo retinol môže spôsobovať precitlivenosť, suchú pokožku a olupovanie, používanie bakuchiolu tieto vedľajšie účinky nemá. Okrem toho poteší každého, koho trápi akné či upchaté póry pretože má porovnateľné účinky s kyselinou salicylovou. To znamená, že je ešte aj nápomocný pri prevencii a liečbe nedokonalostí.

Ako sa používa?

Väčšina produktov, ktoré využívajú bakuchiol ako hlavnú zložku sa aplikuje večer, na vyčistenú pleť. Ide najmä o séra, oleje a krémy, čiže každý ich jednoducho dokáže implementovať do svojej beauty rutiny.

biodermaBioderma Sébium Global omoroviczaOmorovicza Miracle Facial Oil
2833

Súvisiace články