Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 25. január 2019

Zo sveta Zuzany Gregorovej: DIY vypínajúca maska na tvár

Predpokladám, že keď vám prezradím tento trik, zatvárite sa presne tak, ako som sa zatvárila ja, keď mi oňom prvýkrát povedali. Vajíčková maska na tvár, už len tá predstava toho, ako si nanášam bielka na tvár ma celkom odpudzovala, ale čo by sme my, ženy, neurobili pre krásu, nie?

Zo sveta Zuzany Gregorovej: DIY vypínajúca maska na tvár

Predpokladám, že keď vám prezradím tento trik, zatvárite sa presne tak, ako som sa zatvárila ja, keď mi o ňom prvýkrát povedali. Vajíčková maska na tvár, už len tá predstava toho, ako si nanášam bielka na tvár ma celkom odpudzovala, ale čo by sme my, ženy, neurobili pre krásu, nie?

Pinterest

Hneď, ako som túto informáciu spracovala, som sa však stala fanúšikom. Presvedčilo ma najmú to, že bielka obsahujú vysoký podiel rôznych vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Obsiahnutý vitamín B má protizápalový účinok, vitamín H zase podporuje obnovu buniek. Proteíny a enzýmy regulujú tvorbu podkožného tuku, konalbumín má antibakteriálne vlastnosti a takisto pomáha pri zápaloch. Vápnik, horčík, fosfor a iné minerály zlepšujú krvný obeh aj výživu tkaniva. Bolo to jednoducho príliš veľa benefitov na to, aby som to nevyskúšala. Príprava je navyše veľmi jednoduchá.

Oddelíte žĺtka od bielok. Bielka jemne vyšľahajte, aby sa vám lepšie nanášali. Aplikujte na vyčistenú pleť pomoc štetca, alebo pokojne aj prstov. Nevynechajte ani krk, prípadne oblasť dekoltu. Viem si však predstaviť použiť túto masku aj na iné časti tela ako napríklad prsia, ruky či stehná. Nechajte pôsobiť 15-20 minút, a následne masku zmyte vlažnou vodou. Odporúča sa nanášať 2-krát do týždňa, pokiaľ máte suchú pokožku, stačí raz.

Aké sú výsledky?
Poteší vás najmä fakt, že zmenu uvidíte ihneď, je to taký mini facelift. Pokožka je okamžite vypnutá a žiarivejšia, póry sú zmenšené. Pri dlhodobom využívaní zaznamenáte výrazné zlepšenie pružnosti pleti, zmiernenie prejavov akné, zníženie mastnoty, ale aj lepšie hojenie rán.

Túto masku som si veľmi obľúbila, je to taký malý ťahák pred rande alebo nejakým eventom, kedy chcete zažiariť a jednoducho dopriať pleti čosi naviac. Navyše je dostupná a výsledky sú viditeľné hneď.

2168

Súvisiace články