Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Šport a fitness / 13. október 2020

Ak nemáte rozpočet na kvalitné magnézium, radšej neužívajte žiadne

Zdravý životný štýl, vhodná strava a adekvátny pohyb, to všetko je dôležité ak chceme, aby sme boli fyzicky a psychicky výkonný a zdravý. Avšak aj keď sa snažíme jesť zdravo, v bio kvalite a v dobrom kvantitatívnom pomere, nie vždy dokážeme telu dodať prostredníctvom prirodzenej stravy všetky minerály, ktoré potrebujeme.

Ak nemáte rozpočet na kvalitné magnézium, radšej neužívajte žiadne

Zdravý životný štýl, vhodná strava a adekvátny pohyb, to všetko je dôležité ak chceme, aby sme boli fyzicky a psychicky výkonný a zdravý. Avšak aj keď sa snažíme jesť zdravo, v bio kvalite a v dobrom kvantitatívnom pomere, nie vždy dokážeme telu dodať prostredníctvom prirodzenej stravy všetky minerály, ktoré potrebujeme. Najviac deficitným minerálom v ľudskom tele je horčík. S odborníkom na zdravý životný štýl Miroslavom Provazníkom sme sa porozprávali o tom, že nie je horčík ako horčík, v čom všetkom nám môže doplnenie horčíka pomôcť, a tiež to, ako rozoznáme kvalitný a nekvalitný produkt.

V lekárni je široká škála produktov magnézií, v rôznych formách, s rôznymi ďalšími minerálnymi doplnkami a v rôznych cenových reláciách. Ako si ako laik dokážem vybrať účinný produkt alebo nadľahčím otázku, nie sú vlastne všetky magnézia rovnaké?

Práve naopak. Nie je magnézium ako magnézium, a myslieť si, že všetky sú rovnaké by bola veľká chyba. Magnézium má viaceré formy (napr. oxid, citrát, malát atď.), tieto formy majú rôznu vstrebateľnosť v našom tele, a tak isto pôsobia na určitý telesný systém. Magnézia v lekárni alebo bežné výživové doplnky obsahujúce magnézium obsahujú väčšinou formu oxid (oxid horečnatý). Táto forma sa vo farmácii využíva ako laxatívum (pretože je najlacnejšia) a má 4% vstrebateľnosť. To znamená, že za svoje peniaze dostanete produkt, z ktorého využije vaše telo 4% a zvyšok vylúči. V prípade, že chcete účinný produkt, musíte vyberať magnézium, ktoré je v chelátovej forme (viaže sa v tele na tú-ktorú aminokyselinu) a ideálne bude, ak zvolíte produkt, ktorý obsahuje týchto foriem viacero (bežne sa používa iba jedna forma).

Prečo sa oplatí investovať práve do tých drahších magnézií?

Pretože ich efekt cítite hneď a za svoje peniaze dostanete niečo, čo telo využije. Lacné magnézia okrem iného obsahujú aj pomocné látky a plnidlá, ktoré ešte viac znižujú účinok produktu a tak isto sú pre ľudské telo nebezpečné. Drahšie magnéziá sú kvalitatívne úplne niekde inde a ich efekt na sebe budete skutočne cítiť. Všetko by to malo byť iba o výsledkoch a teda neinvestujte svoje peniaze do niečoho, čo vám neprináša výsledky. Kvalita v tomto naozaj rozhoduje, a ak nemáte rozpočet na kvalitné magnézium, radšej neužívajte žiadne.

IMG 4773.HEIC

Komu dopĺňanie magnézia odporúčate, a pre koho by mal byť užívanie magnézia takmer povinnosťou?

Všetkým. Magnézium v tele reguluje asi 600 enzymatických procesov. Dokonca sa v súčasnosti odhaduje, že týchto procesov je viac ako 1.000. Tým pádom je magnézium potrebné takmer na všetko. Absolútnu povinnosť užívať magnézium majú ľudia, ktorí sú vystavení nadmernému stresu (fyzickému/psychickému), majú nedostatok energie, poruchy spánku, migrény, svalové tiky alebo svalové kŕče a pre ľudí, ktorí sa nedokážu večer upokojiť natoľko, aby zaspali každý deň do 5 minút od uloženia sa do postele.

V čom všetko nám magnézium dokáže v tele pomôcť?

Magnézium dokáže regulovať krvný tlak, dokáže nás zbaviť migrén a bolestí hlavy, dokáže dramaticky zvýšiť našu energiu počas dňa, naše sústredenie sa na pracovné úlohy. Magnézium tak isto odstraňuje aj chuť na sladké a je vhodným pomocníkom pri boji s nadbytočnými kilogramami. Magnézium dokáže zvýšiť váš výkon a tak isto zabraňuje dehydratácii. Najväčším benefitom magnézia je ale zlepšenie spánku a jeho výrazné skvalitnenie – zaspávanie do 5 minút po uložení sa do postele, neprerušený a hlboký spánok celú noc bez prehadzovania sa a ranné vstávanie bez problémov s energiou a bez posúvania budíka.

V jednom z vašich článkov som sa dočítala, a to je pre mňa novinka, že magnézium okrem toho, čo ste spomínali, dokáže aj detoxikovať organizmus, pomôcť k očiste pečene a uvoľňovať z tela škodlivé látky.

Presne tak. Kvalitné magnézium podporí detoxikáciu a tým pádom aj odvádzanie toxínov z tela. Detoxikácia je totiž proces, ktorý prebieha denne a nesúvisí s nejakými zázračnými zeleninovými šťavami alebo kúrami. Pri detoxikácii je potrebná prítomnosť aminokyselín (v prvej fáze detoxikácie) a určitých minerálov (v druhej fáze detoxikácie). Ak máte teda nedostatok minerálov, druhá fáza nie je možná a detoxikácia nemôže byť dokončená. Najviac deficitným minerálom je magnézium a práve jeho deficit môže byť za zhoršenou detoxikáciou.

Screenshot 2020 10 13 at 10.34.24

V súčasnom období, keď sa snažíme v súvislosti s pandémiou koronavírusu budovať si imunitu, siahame po rôznych doplnkoch výživy. Môže nám byť aj v tomto ohľade prospešné magnézium?

Určite áno. Ako som spomenul, magnézium je najviac deficitný minerál v ľudskom tele a zanedbávanie jeho dopĺňania môže viesť nie len k problémom spomenutým vyššie, ale tak isto aj k oslabenej imunite a k neschopnosti tela vstrebávať vitamíny.

Vo vašej spoločnosti Progress Culture ste vyvinuli magnézium, ktoré je oproti iným výnimočné v zložení i v účinkoch. Môžete nám tento produkt predstaviť?

Progress Magnézium je asi to najčistejšie magnézium, ktoré môžete zohnať. Neobsahuje žiadne prímesy, ani pomocné látky a je „zabalené“ v rastlinnej BIO kapsuli. Progress Magnézium obsahuje až tri formy magnézia (samozrejme každá z nich je v chelátovej forme), ktoré v tele dohromady zastávajú najširšie spektrum funkcií. Kombináciou týchto vlastností dosahujeme u klientov to, že už po troch dňoch mi píšu, že sa vyspali tak, ako nikdy predtým v živote, a že cez deň majú energie na rozdávanie. Progress Magnézium je spomedzi môjho portfólia najobľúbenejší produkt u tisícky klientov. Tento klenot, ako ho volajú moji klienti, dodáva hmatateľné výsledky a rýchlo a jednoducho zlepší kvalitu vášho spánku na nerozoznanie.

Pre všetkých čitateľov webu Top Fashion má Progress Culture pripravený darček, nákup tohto produktu (prelink na magnézium) majú dopravu zdarma. Aktivuje sa kódom PROGRESS v objednávke.

Viac informácií: www.progressculture.sk

2531

Súvisiace články