Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Šport a fitness / 9. apríl 2020

Ako cvičiť v čase pandémie?

Keď sme pred necelým mesiacom začali s izoláciou, zrejme nikto nepredpokladal, že do fitka či na hodinu jógy sa tak skoro nedostaneme. Pokiaľ ste sa stihli zásobiť provizórnou výbavou na cvičenie, urobili ste dobre.

Ako cvičiť v čase pandémie?

Keď sme pred necelým mesiacom začali s izoláciou, zrejme nikto nepredpokladal, že do fitka či na hodinu jógy sa tak skoro nedostaneme. Pokiaľ ste sa stihli zásobiť provizórnou výbavou na cvičenie, urobili ste dobre. Fitness centrá, telocvične a iné športoviská budú zrejme sprístupnené verejnosti medzi poslednými. Ako sa však teda udržať v kondícii alebo sa dokonca ukázať po karanténe ešte v lepšej forme? Skúste to pomocou týchto online tréningov.

@camillecharierre

Ballet Beautiful: Elegancia & výdrž

Určite sa zhodneme na tom, že baletkám môžeme závidieť nielen ich eleganciu v každom pohybe, ale aj dokonale vyšportované telá, silu a výdrž. Túto krásu prináša verejnosti aj slávne newyorské štúdio, ktoré učí baletnému umeniu bežných ľudí. Jeho fanúšikmi sú aj známe osobnosti ako Gigi Hadid či Lily Aldridge, ktoré takisto navštevujú hodiny. Štúdio na svojom YouTube kanáli pravidelne uverejňuje rôzne tréningy, ktoré môžete vyskúšať aj v pohodlí domova. V karanténe napríklad uverejnili tréning na natiahnutie chrbta pri práci z domu, tréning nôh a tréning na zlepšenie držania tela.

 

Jen Selter: Spaľovací

Jen Selter sa na Instagrame preslávila svojim ukážkovým zadkom. Aj keď je pravda, že v tom má najväčší podiel genetika a prirodzená stavba, Jen je dôkazom toho, že drina sa vyplatí. Pre všetkých, ktorí nemajú žiadnu výbavu na cvičenie však pripravila skvelý, iba 6-minútový tréning, ktorý sa dá robiť kdekoľvek a kedykoľvek. Nazvala ho spaľovacím a precvičuje v ňom celé telo. Je to teda skvelý spôsob, ako prekrviť celé telo a prebudiť organizmus aj niekoľkokrát do týždňa.

 

Jen Selter: Booty Plan

Keďže Jen je známa najmä svojim zadkom, mnohé z nás si zrejme dajú poradiť aj v tejto sfére. Ak chcete teda zapracovať práve na tejto partii tela, vyskúšajte tento tréning, na ktorý takisto nepotrebujete žiadnu výbavu a tiež trvá len 6 minút.

 

JOJA (Josephine Skriver & Jasmine Tookes): Ako modelky

Vedeli ste, že duo modeliek Josephine Skriver a Jasmine Tookes majú vlastný YouTube kanál, na ktorom sa venujú životnému štýlu , cvičeniu a strave? Nájdete na ňom aj 12-minútový tréning na precvičenie celého tela, ktorý zvládnete aj sami v pohodlní domova.

Adriene Mishler: Jóga

Keď sa povie jóga, mnohým ľuďom napadne ako prvá práve Adriene, ktorá má na YouTube takmer 7-miliónov sledovateľov. Pravidelne prináša tie najrôznejšie tréningy s rôznymi cieľmi. Niektoré sú pomalé a relaxačné, iné zase v rýchlom tempe. Sústreďuje sa aj na špecifické problémy, napríklad pri chronických bolestiach konkrétnych častí tela. Samozrejmosťou sú však aj rôzne výzvy na formovanie postavy a získavanie kondície. Na jej kanáli nájdete aj 30-dňový plán, ktorý pozostáva z rozličných tréningov na každý deň, čo je ideálne na odštartovanie jogovej rutiny počas celého trvania karantény.

 

Michelle Lewin: Brucho

Michelle vo svete prerazila vďaka fitness súťažiam, v ktorých bola veľmi úspešná. Teraz vo svojej kariére pokračuje na svojom YouTube kanáli, kde (nielen) ženám ukazuje, ako sa správne cvičí s vyššími váhami a ako sa dajú využiť vo váš prospech a dokonalú, silnú postavu. V karanténe pravidelne uverejňuje skvelé domáce tréningy, na ktoré nepotrebujete žiadnu výbavu ani pomôcky. Nás si získala tréningom na brucho, od ktorého si sľubujeme veľa.

 

Kayla Itsines: S vlastnou váhou

Tréningy s Kaylou vo väčšine prípadov využívajú len vlastnú váhu. Okolo svojho mena si vybudovala značku a podľa jej návodov cvičí nespočetné množstvo ľudí po celom svete. Jej tréningy fungujú vo vyššom tempe a teda sú vhodné na spaľovanie a formovanie postavy. Ak potrebujete nabrať kondičku alebo sa chcete vyslovene sústrediť na stratu tuku, tento tréning určite vyskúšajte. Precvičíte ním celé telo a bude vás baviť.

Kasey Ho: Pilates

Kasey je zrejme najznámejšia trénerka pilatesu na svete a podľa jej tréningov môžete pokojne cvičiť kdekoľvek na svete. V dobe karantény uverejnila niekoľko zaujímavých videí, v ktorých vám pomôže so špecifickými problémami, napríklad so zúžením pásu, vytvarovaním zadku či zoštíhlením stehien. Vyskúšať však môžete aj jej 12-minútový tréning, ktorým precvičíte celé telo.

 

 

1461

Súvisiace články