Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Šport a fitness / 30. október 2019

Vhodná výživa, pohyb a pozitívne myslenie sú predpokladom zdravého života

Máte problémy s výživou? Trpíte potravinovou intoleranciou, máte ťažkosti s trávením, necítite sa dobre, potrebujete schudnúť alebo premýšľate nad zmenou životného štýlu?

Vhodná výživa, pohyb a pozitívne myslenie sú predpokladom zdravého života

Máte problémy s výživou? Trpíte potravinovou intoleranciou, máte ťažkosti s trávením, necítite sa dobre, potrebujete schudnúť alebo premýšľate nad zmenou životného štýlu?  Ladislav" Jankowitch" Jankovič je človek, ktorý sa na základe osobnej skúsenosti rozhodol zmeniť po dlhodobých zdravotných problémoch vlastné životné nastavenie a fungovanie. Svoje teoretické a praktické skúsenosti dnes posúva ďalej všetkým tým, ktorí to potrebujú.

V spolupráci s redaktorom Jánom Dubničkom momentálne pripravuje 5 - dielny seriál, kde prostredníctvom rozhovoru rozpráva o svojich skúsenostiach so zdravou výživou, stravovacích možnostiach i pohybe a celkovom nasmerovaní a nastavení života človeka. Prvú časť rozhovoru si môžete prezrieť aj v tomto článku. Ostatné časti budú na stránke (https://jankowitch.com/magazin) postupne pribúdať.

 

V čom je prístup výživového poradcu Jankowitcha iný?

Každý človek má iné telo, návyky, preferencie, chute i emócie. Neexistuje preto jednotný a presný návod na to, čo treba robiť, aby bol človek fyzicky i psychicky v dobrej kondícii. A práve prístup Ladislava Jankowitcha je veľmi individuálny, avšak stanovený hranicami.

Sám svoj spôsob práce popisuje takto: "Nikdy nehovorím klientovi koľko kalórií, jedál alebo aké konkrétne jedlá má konzumovať. Skôr nastavujem mantinely, čo by konkrétny človek mal alebo nemal, a v akých hraniciach sa môže pohybovať. Inak povedané, ukazujem mu čo má robiť, nie čo má urobiť. Motivujem a usmerňujem ho zároveň v tom, ako si zľadiť hlavu, emócie, fyzickú kondíciu i životosprávu. Kombináciou všetkých faktorov môžem pomôcť zlepšiť fungovanie celého ľudského organizmu."

 

jankowitch foto 1

Nie je zástancom žiadneho extrému vo výžive

Ladislav Jankowitch ako výživový poradca a tréner nevyznáva žiadny zo stravovacích extrémov. Neprikláňa sa výlučne k vegánstvu, vegetariánstvu, frutariánstvu ani strave pozostávajúcej len z mäsa. Pri svojej práci kladie dôraz na človeka ako takého. Inak musí jesť študent, adolescent, dieťa, fyzicky pracujúci človek alebo starší človek.

Okrem veku a záťaže prihliada aj na momentálny zdravotný stav, potravinové intolerancie, citlivosť na potraviny i metabolické poruchy. Na základe zisteného nastavuje cestu a smer, podľa toho, čo je prioritou klienta. Ladislav Jankowitch dokáže pomôcť v odstránení zdravotných problémov, pri budovaní fyzickej kondície, duševnom nastavení i celkovom nasmerovaní životného štýlu.

 

jankowitch foto 2

 

Podrobné informácie o jednotlivých oblastiach pôsobenia trénera a poradcu Ladislava Jankowitcha nájdete v nasledujúcom linku. V našom magazíne budeme pokračovať na tému zdravý životný štýl aj ďalším článkom, a nabudúce sa v ňom zameriame na kondíciu človeka.

 

2653

Súvisiace články