Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 29. júl 2021

Ako si vypestovať zdravé nechty?

Pekne upravené nechty by mali byť základom starostlivosti nielen žien, ale aj mužov. Avšak nie všetkým nám boli dopriate zdravé, pevné nechty.

Ako si vypestovať zdravé nechty?

Pekne upravené nechty by mali byť základom starostlivosti nielen žien, ale aj mužov. Avšak nie všetkým nám boli dopriate zdravé, pevné nechty. Avšak aj bez ohľadu na ich kvalitu si z nich doma môžete vypestovať zdravú a krásnu verziu.

@betina_goldstein

Prejdite na gél laky

Ak ste fanúšikom gélových alebo akrylových nechtov, vyskúšajte jemnejšiu alternatívu, ktorou sú gélové laky, tiež nazývaké gél laky. Pri ich odstraňovaní nedochádza ku poškodeniu nechtu a teda vaše vlastné ostávajú nepoškodené, pevnejšie. Gél laky sú tiež skvelou voľbou pre všetky majiteľky jemných, krehkých nechtov pretože ich dokážu výrazne spevniť. Takéto spevnené nechty sa dokážu lepšie regenerovať, sú tvrdšie, ale aj flexibilné, čiže nedochádza ku ľahkému zlomeniu. Aj tým z nás, ktoré si doteraz nevedeli vypestovať dlhšie nechty sa to s gél lakom určite podarí.

Vyhnite sa vode

Samozrejme, neznamená to, aby ste sa prestali sprchovať či umývať si ruky, ale to, že by ste mali zredukovať kontakt s vodou v prípade, keď si to nevyžaduje, napríklad pri upratovaní, umývaní podláh či riadov a podobne. Začnite nosiť pri týchto činnostiach rukavice a rozdiel zaručene uvidíte. Vaše nechty nebudú prichádzať do kontaktu s chémiou, ktorá nie je určená na kontakt s pokožkou a teda nebude mať priestor na oslabenie nechtov a ich lámanie. Zároveň vám vaša manikúra dlhšie vydrží, lak sa nebude tak skoro šúpať a ničiť.

amyle.nails@amyle.nails

Starajte sa o pokožku

Aj nechtová pokožka je v celkovom zdraví nechtov veľmi dôležitá. Okrem toho, že je to práve ona, ktorá dodáva nechtom a rukám upravený look, nechty chráni a vyživuje ich. Úplne prvým krokom, ak sa rozhodnete vypestovať si krásne, zdravé nechty, by preto malo byť zbaviť sa zlozvyku ohrýzania nechtov a kožičky okolo nich. Následne môžete siahnuť po výživných olejčekoch, ktoré sa postarajú o výživu nechtov už od nechtového lôžka.

Pilník po ruke

Či už sa rozhodnete pre prirodzené nechty, pre gél lak alebo gélové nechty, vždy majte po ruke pilník, ktorý vás zachráni v najrôznejších situáciách. Hodí sa na každý deň do práce, na cesty a viac-menej kamkoľvek. Keď sa vám zlomí necht, odštiepi kúsok laku, pár ťahmi pilníka dokážete situáciu v rámci možnosti zachrániť a tak si zachovať upravený vzhľad dovtedy, kým nedostanete ďalší termín alebo si nenájdete čas na úpravu nechtov.

harrietwestmoreland@harrietwestmoreland

Spoľahnite sa na odborníkov

Domáca manikúra je skvelá aktivita, pri ktorej mnohé z nás relaxujú. Je lacnejšia, môžete si ju dopriať presne vtedy, keď máte čas a náladu, ale má aj svoje nevýhody. Pokiaľ nemáte doma profesionálnu výbavu, nikdy nedosiahnete také výsledky, ako zo salónu a vaša manikúra aj kratšie vydrží. Ak máte s nechtami skutočný problém, profesionálne manikérky vám ich pomôžu dať dokopy. Okrem toho, že vám spravia vhodný typ manikúry, dporúčia vám aj starostlivosť na doma. Vaša manikúra dlhšie vydrží a nechty budú mať viac času na regeneráciu.

Foto: Instagram

1537

Súvisiace články