Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 16. jún 2020

Ako správne používať klieštiky na riasy?

Ak ste si mysleli, že neexistuje nesprávny spôsob požívania klieštikov na riasy, ste na omyle. Iba jediný postupom dosiahnete výsledky, aké si želáte, čiže krásne vytočené adlhšie pôsobiace riasy, rozžiarený pohľad aotvorené oči.

Ako správne používať klieštiky na riasy?

Ak ste si mysleli, že neexistuje nesprávny spôsob požívania klieštikov na riasy, ste na omyle. Iba jediný postupom dosiahnete výsledky, aké si želáte, čiže krásne vytočené a dlhšie pôsobiace riasy, rozžiarený pohľad a otvorené oči. Poradíme vám, ako ich správne používať.

@nikki.cruz 

Každá žena má vo svojej kozmetickej taštičke iné must-haves, zatiaľ čo niektoré z nás sa klieštikom na riasy vyhýbajú obrovským oblúkom, iné na nich zase nedajú dopustiť. Ak patríte do druhej skupiny, mali by ste vedieť, že existuje ideálny návod na to, ako ich správne používať. A možno prídete aj na to, že ste ich roky používali zle.

1. Správne klieštiky

Postup vytáčania mihalníc začína už pri výbere klieštikov pretože len so správnym nástrojom dosiahnete želané výsledky. Dnes na trhu okrem bežných nájdete mihalnicové „kulmy“, čiže klieštiky fungujúce na princípe ohrevu. Už podľa tejto technológie je zrejme, že práve kulmy budú o niečo efektívnejšie a vytvoria výraznejšie výsledky, ktoré vydržia dlhšie. A máte problém s výdržou alebo sú vaše mihalnice nepoddajné, vyskúšajte práve tento kulmový typ. Ak sa ešte len učíte vytáčať riasy, stavte radšej na overenú klasiku, ktorá sa vám osvedčí aj v prípade, že chcete dosiahnuť prirodzenejšie pôsobiaci look. Ak chcete pridať na intenzite, pomôcť si môžete aj nahriatím bežných klieštikov napríklad pod horúcou vodou alebo fénom.

2. Čistota a príprava

Dokonale čistá pleť bez zbytkov make-upu je veľmi dôležitý aspekt, ktorý musíte pri vytáčaní rias zohľadniť. Ak sa na nich vyskytnú zvyšky maskary z predchádzajúceho dňa, výsledky nebudú také, aké očakávate. Nielenže riasy dobre nevytočíte, vytočenie bude slabšie a rýchlejšie zvädne.

nathjatlarsen@nathjatlarsen

3. Správny postup

Ak plánujete tvoriť celý make-up od líčok až po tiene, riasy si nechajte na úplný koniec. Najskôr je samozrejme potrebné riasy vytočiť, až následne naneste maskaru. Ak by ste sa snažili riasy vytočiť až po tom, ako na nich zaschne maskara, riskovali by ste polámanie a zničenie rias, čo určite nechcete.

4. Správna technika

Ak používate klasické klieštiky bez ohrevu, vytáčajte na dvakrát! V prvom kole priložte klieštiky najbližšie ku línii rias ako sa len dá, skontrolujte, či sú všetky riasy vo vnútri a stlačte. Klieštiky nechajte zatvorené 10 sekúnd a jemne nimi pulzujte. Následne ich otvorte a pripravte sa na fázu dva. Teraz jemne zmeňte uhol klieštikov, prispôsobte ho už jemne vytočenej línii rias. Opäť stlačte na 10 sekúnd a jemne pulzujte. Po dvojfázovom vytočení bude výsledok omnoho výraznejší, no pritom stále prirodzený. Pre extra bodku môžete vytáčanie pridať ešte na končeky mihalníc, takto dosiahnete bábikovský pohľad. Nakoniec naneste maskaru, či už farebnú, alebo len fixačnú.

 

Naše tipy:

Tweezerman Rose Gold SLANTTweezerman Rose Gold SLANT, predáva Profimed  Remington EC300Remington EC300 
Lancôme Le CurlerLancôme Le Curler surratt beauty Relevée Lash CurlerSurratt Beauty Relevée Lash Curler

Foto: archív značiek, Instagram

3893

Súvisiace články