Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 12. september 2019

Make-up ako druhá koža

Každá znás by chcela dosiahnuť úroveň líčenia, ktoré vyzerá ako naša vlastná pokožka. Ak je toto aj vašim cieľom, poradíme vám ako na to.

Make-up ako druhá koža

Každá z nás by chcela dosiahnuť úroveň líčenia, ktoré vyzerá ako naša vlastná pokožka. Ak je toto aj vašim cieľom, poradíme vám ako na to. Základom je minimum produktov a šetrenie materiálom, čo nechá vyniknúť vašu prirodzenú pleť.

Pripravte pleť

Každý vie, že len dokonale vyživená a hydratovaná pokožka dokáže dosiahnuť najlepšie výsledky. Namiesto toho, aby ste aplikovali vaše bežné produkty, doprajte pleti špecializovanú prípravu vo forme masky pre váš typ pleti. Ak máte mastnú pleť, zvoľte napríklad masku s ingredienciami ako ruža či íl. V prípade, že je citlivá, pomôže vám zelený čaj. Jednoducho, vyberte si cielenú starostlivosť, ktorá zminimalizuje vaše najväčšie nedostatky. Následne pleť jemne premasírujte, môžete tak urobiť prstami alebo rollerom a nezabudnite na aplikáciu hydratačného produktu. Pleť bude prekrvená a prežiarená.

Podkladová báza

V tejto sfére by sa dalo polemizovať pretože aplikácia podkladovej báze má svoje výhody aj nevýhody. Pri správnom použití však dokáže predĺžiť životnosť a stav celého líčenia. Skúsiť môžete však kompromis, aplikujte podkladovú bázu na kritické partie ako čelo, nos, brada či línia vlasov. Takáto aplikácia je napríklad ideálna v prípade letných horúčav, kedy na jednej strane chcete na tvári čo najmenej produktov, no na druhej sa netúžite počas dňa roztopiť.

Spôsob aplikácie

Začnite s aplikáciou make-upu od stredu tváre smerom von. Ak môžete, aplikujte make-up iba na miesta, kde je to skutočne nevyhnutné. Vizážisti častokrát vynechávajú aplikáciu make-upu na nose a nechajú vyniknúť jeho prirodzenú farbu či pehy, čo dodáva celému líčeniu na prirodzenosti. Aby ste dosiahli čo najprirodzenejšiu aplikáciu farby, nerozotierajte make-up po pokožke, ale ho jemne vklepávajte. Nezáleží na tom, čo na aplikáciu používate, či sú to prsty, kozmetický štetec alebo beauty blender, vždy ho nanášajte vklepávaním.

Rozjasnite

Aby vaša pleť nepôsobila jednoliato a neprirodzene, nevynechajte ani aplikáciu rozjasňovača. Stačí ho aplikovať len na pár miest na tvári, napríklad pod oči a na vrchnú časť lícnych kostí, prípadne nad líniu hornej pery. Takto dodáte vašej pleti hĺbku a prirodzenú farebnú pestrosť. Pri aplikácii takisto nenatierajte, ale vklepávajte.

Zafixujte

Ak máte mastnú pleť, pomôžte si odmasťujúcimi papierikmi, ktoré nájdete v každej drogérii. Po odstránení prebytočnej mastnoty sa môžete vrhnúť na zafixovanie púdrom. Na aplikáciu zvoľte jemný kozmetický štetec, ktorým veľmi opatrne poprášte pleť, ale len na miestach, ktoré sa zvyknú lesknúť- napríklad čelo či brada. Úplne vynechajte miesta, kde sa nezvyknete lesknúť, takto dodáte líčeniu maximálnu prirodzenosť.

1262

Súvisiace články