Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Backstage / 3. apríl 2020

Redakcia Top Fashion v karanténe

Čo robí redakcia Top Fashion vprípade, že sa nemôžu konať žiadne photoshootingy, neprebiehajú žiadne tlačové konferencie ani akcie pre novinárov? Snažíme sa využiť svoj čas doma, ako sa najlepšie dá.

Redakcia Top Fashion v karanténe

Čo robí redakcia Top Fashion v prípade, že sa nemôžu konať žiadne photoshootingy, neprebiehajú žiadne tlačové konferencie ani akcie pre novinárov? Snažíme sa využiť svoj čas doma, ako sa najlepšie dá. K tomu patrí napríklad aj dobrý seriál, cvičenie a samozrejme plnohodnotne využitý čas v kruhu rodiny.

Martina

Musím sa priznať, že aktuálna situácia v domácej karanténe ma v niektorých smeroch ovplyvnila pozitívne . Donútila ma viac spomaliť a premýšľať nad vecami, na ktoré predtým „nikdy nebol čas“.

Čítam viac kníh , počúvam podcasty či sledujem seriály, ktoré som vždy mala v kategórii neskôr. Tiež som začala variť recepty podľa mojich obľúbených blogeriek, ktoré sledujem na instagrame a objavila som čaro celého toho procesu.

Zvykať si však musím na cvičenie, ku ktorému sa mi momentálne dostáva tažšie než predtým. Lebo povedzme si pravdu, obliecť si legíny a športovú podprsenku preto, aby som mohla drepovať v obývačke.. To mi nepríde ako dosť dobrá motivácia. S priateľom sme si však dali predsavzatie, že si každé ráno zacvičíme jógu podľa mojej obĺúbenej youtuberky a inštruktorky „yoga with Adriene“ a taktiež ma veľmi teší, že na Top Fashion instagrame sa zaviedli livestramové tréningy jógy, vďaka ktorým sa na cvičenie opäť teším.

IMG 1448

Janka

Život v „koranténe"? Práca, starostlivosť o dcéru a jej úlohy do školy, plus domácnosť, pes a stravovanie... To, že by som aj nejak vyzerať mala, neriešim. Som tepláková queen ako väčšina z nás. Rady a tipy, ako všetko zharmonizovať by som sama potrebovala. Rozhodne treba mať ale systém a sústrediť sa na jednu vec. Čo sa za spomínaných podmienok nie vždy dá. Preto mám notes, kde si píšem čo musím za deň spraviť a odškrtávam si to. 

Vzhľadom na koncentráciu všetkého naraz, dlhšie pracujem ako bežne, „padla" nemá jasné hranice. Takže, závidím každému, kto sa v karanténe nudí. Keď nepracujem, snažím sa venovať dcére. Hráme spoločenské hry, kreslíme... Zatiaľ som si nenašla čas ani na cvičenie ani na knihu. Jediné na čom si po večeroch fičím, sú seriály na HBO a Netflixe. Na HBO odporúčam rozhodne minisériu „The Act" podľa skutočnej udalosti (nečítajte si k tomu anotáciu - je to výrazný spoiler), seriál „Killing Eve", „Outsider", „Bez vědomí". Na Netflixe aktuálne pozerám skvelý fínsky seriál „Bordertown". No a dobre padne aj pohár vína... 

IMG 20200316 110505 01

 

Alex

Našťastie patrím k tým z nás, ktorí dokážu efektívne pracovať takmer odkiaľkoľvek, či to už sú letiská, kaviarne alebo teraz z domu. Snažím sa však zachovať bežný ranný režim, akoby mal nasledovať úplne normálny deň v práci. Po rannej hygiene si hneď pripravím poriadnu dávku filtrovanej kávy. Novinkou, ktorú priniesla karanténa je však to, že prvú hodinu po zobudení venujem čítaniu knihy. Prišla som totiž na to, že takto strávené ráno mi pomáha s koncentráciou a perfektne ma naladí na ďalšiu prácu počas dňa. Okrem toho sme si doma zariadili provizórne fitko, kde si takmer každý deň doprajem poriadny tréning, čo je ideálne na prečistenie hlavy. Po obede vždy vyjdem na pár minút von (samozrejme s rúškom na tvári) a snažím sa nasať trochu vitamínu D. Večery a víkendy patria seriálom ako Silicon Valley na HBO Go alebo Brooklyn Nine-Nine na Netflixe. Prvý sa odohráva v slnečnej Kalifornii a opisuje príbeh jedného z mnohých start-upov v Silicon Valley, čo má vždy poriadne namotivuje pracovať na sebe a nikdy sa nevzdávať. Brooklyn Nine-Nine je pravá, niekedy silly komédia, no taký ten skutočný smiech od srdca teraz padne vhod. Ak mi zostáva chvíľka voľného času, tak si rada prečítam alebo pozriem niečo z histórie Anglicka, čo ma doslova fascinuje. Naposledy som si konečne pozrela film z roku 2019 Mary Queen of Scots, od ktorého som mala síce väčšie očakávania, no pekne mi priblížil ďalší úsek z histórie. No a samozrejme každý deň trávim čas daydreamingom o cestovaní, ktoré je momentálne v nedohľadne.

IMG 4440

Foto: Redakcia

1146

Súvisiace články