Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 14. september 2016

3 tipy ako nosiť zamatové šaty

Zamat nemusí byť výhradnou záležitosťou večerných a slávnostných udalostí. Dizajnérske značky totiž ponúkajú alternatívu aj pre bežný pracovný deň.

3 tipy ako nosiť zamatové šaty

Zamat nemusí byť výhradnou záležitosťou večerných a slávnostných udalostí. Dizajnérske značky totiž ponúkajú alternatívu aj pre bežný pracovný deň. Zabudnúť môžete aj na stereotypnú čiernu, farebné, vyšívané a vzorované šaty sú v kurze. Ako si však vybrať správny strih a farbu, tak aby váš outfit nepôsobil počas dňa prehnane? Prinášame vám pár tipov.

Valentino

Slip dress
Ak hľadáte niečo, čo už na prvý pohľad pôsobí uvoľnene, určite siahnite po slip šatách. Dizajnér Hillier Bartley navyše zvolil oversize strih, čo v kombinácii so zlatými odleskami látky pôsobilo luxusne, no nie príliš slávnostne. Ak pridáte topánky v pánskom štýle, trendy outfit je na svete. Ďalšou možnosťou je pridať pod šaty jednoduché biele tričko, rolák alebo košeľu, čo im dodá na neformálnosti.

hillier bartleyHillier Bartley

pradaPrada

dione leeDion Lee

Voľný strih
Nenútenosť 60.rokov v kombinácii s výraznými farbami, alebo detailmi ako je čipka či výšivky balansuje honosnosť zamatu. Skombinujte ich s balerínami alebo výraznými koženými topánkami čo im ešte viac pridá na ležérnosti. Inšpirovať sa môžete modelmi od Christopher Kane, Philosophy či Craven.

carvenCraven

christopher kaneChristopher Cane

philosophy di lorezno serafiniPhilosophy di Lorenzo Serafini

Výrazné detaily
Aj v prípade dominujúcej čiernej farby sa dá zo šiat dostať ich uvoľnenejšia podoba. Stačia na to farebné a výrazné detaily. Týmto smerom sa ubral aj návrhár Peter Pilotto, ktorého grafické prvky dodali modelu svieži vzhľad. Zaujímavý prístup si zvolil aj Fyodor Golan, ktorý do zlatej pridal neónové detaily.

fyodor golanFyodor Golan

gianbattista valliGiambattista Valli

peter pilottoPeter Pilotto

    3455

    Súvisiace články