Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 18. apríl 2017

Valentino – sága pokračuje

Píše sa júl roku 2016. Kým zvyšok Milána sa kúpe v lúčoch slnka a užíva si bezstarostné leto, na Via Turati, za múrmi jedného z najslávnejších módnych domov v Taliansku, sa schyľuje k búrke.

Valentino – sága pokračuje

Píše sa júl roku 2016. Kým zvyšok Milána sa kúpe v lúčoch slnka a užíva si bezstarostné leto, na Via Turati, za múrmi jedného z najslávnejších módnych domov v Taliansku, sa schyľuje k búrke. Po ôsmich rokoch spoločného kreatívneho riadenia tímu Valentino a celkovo skoro troch dekádach spolupráce sa duo Chiuri & Piccioli rozpadá. Maria dostala ponuku od Diora a rozhodla sa. Prichádza koniec jednej éry. V sezóne jar/leto 2017 už značka Valentino predstaví kolekciu, pod ktorou bude podpísaný len Pierpaolo Piccioli.

 

Počas svojho spoločného pôsobenia Maria Grazia Chiuri a Pierpaolo Piccioli úspešne redefinovali DNA kód značky Valentino, vniesli doň jemnú, krehkú, ale zároveň modernú ženskosť a oživili biznis, ktorý v roku 2015 dosiahol tržby vo výške jednej miliardy amerických dolárov.

 

Viac sa dočítate v najnovšom vydaní magazínu Top Fashion!

text Jana Zajasenská, foto Courtesy of Valentino, Pablo Arrovo, SFO Museum, instagram, @realmrvalentino, zandrarhodes.com

    2136

    Súvisiace články