Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 22. október 2017

Energický záver Fashion LIVE! 2017

Až 51 dizajnérskych kolekcií sme mali možnosť vidieť počas tohtoročného Fashion LIVE! Medzi nimi neboli len vychádzajúce hviezdy slovenskej módnej scény, ale aj renomovaní návrhári a zahraniční hostia.

Energický záver Fashion LIVE! 2017

Až 51 dizajnérskych kolekcií sme mali možnosť vidieť počas tohtoročného Fashion LIVE! Medzi nimi neboli len vychádzajúce hviezdy slovenskej módnej scény, ale aj renomovaní návrhári a zahraniční hostia.

 

FASHION LIVE! AWARDS 2017
Najočakávanejším momentom piatkového večera bolo tradične slávnostné odovzdávanie prestížnych cien Fashion LIVE! Awards 2017. O tom, víťazoch v kategóriách Fresh Dizajnér a Face of Fashion LIVE! rozhodovala odborná porota v zložení Olo Křížová, Peter Šagát, Jakub Polanka a kreatívny riaditeľ ukrajinského Fashion weeku Nechyporuk Volodymyr. Cenu Fresh Dizajnér si odniesla talentovaná mladá dizajnérka Terézia Feňovčíková, ktorá sa predstavila na módnom podujatí so svojou pánskou kolekciou STREET ORCHIDS v rámci prehliadky študentov Ateliéru 343 z Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Novými tvárami Face of Fashion LIVE!2017 sa stali modelka Tereza Ťaptíková a model Martin Mikulka.

ADO ZLÍN – Ateliér design odevu Univerzity Tomáše Bati v Zlíne
Posledný prehliadkový deň otvorili opäť študenti, tentokrát zo Zlína. Modely dizajnérov Adriany Šatkovej, Anežky Bereckovej, Gabriely Petrovej, Kataríny Mydliarovej, Kristýny Coufalovej, Lucie Sládečkovej, Michaely Hriňovej a Vivien Babicovej vytvorili pestrú kolekciu, ktorá nás naštartovala na zvyšok prehliadkové dňa.

PAVOL DENDIS
Dizajnér Pavol Dendis tvoriaci pod menom iampavoldendis priniesol na mólo Fashion LIVE! čisto pánsku kolekciu. Funkčnosť sa tu spájala s aktuálnosťou a emóciou, čo dizajnér dosiahol vďaka využitiu tradičných čínskych motívov.

SILVIA ZREBNÁ
Intuícia a spontánnosť vládli kolekcii mladej dizajnérky. Rieši najmä každodennú dilemu- čo na seba? Strohé strihové riešenie a pozornosť na detail sú dominantnými v každom modeli.

PETRA KOVACS
Kolekcia 50% OFF vychádza zo skúseností s predchádzajúcimi kolekciami na domácej módnej scéne. Rozpráva príbeh o osude kolekcie po predstavení na prehliadkovom móle. Nápismi ako 50% OFF, SALE alebo rôznymi potlačami vtipne poukazuje na túto problematiku.

LENKA SRŠŇOVÁ
Dizajnérka Lenka Sršňová vo svojej aktuálnej kolekcii FULLOVE priznáva umelecké vplyvy a módu s ľahkosťou prepája s umením. Odkazuje v nej na tvorbu významného slovenského maliara Ľudovíta Fullu a prostredníctvom odevu približuje súčasnej generácii silný odkaz Fullovho diela. Geometrické kompozície, florálne a figurálne motívy či rozprávkové zvery sa tak preniesli do súčasného odevu.

ROZBORA COUTURE
Novú autorskú kolekciu v mestskom štýle vytvoril pre rok 2018 módny návrhár Richard Rozbora tak, aby si každá žena vybrala model, ktorý ju urobí krásnou, žensky príťažlivou, šarmantnou, trochu provokatívnou, jemne sexi a elegantnou zároveň.

IRINA DZUSH (UKR)
Konceptuálnu značku dámskej módy DZHUS založila v roku 2010 ukrajinská dizajnérka a stylistka Irina Dzhus, ktorá je známa pre svoje inovatívne strihy, multifunkčnú transformáciu odevov a industriálne inšpirovanú estetiku. Dizajnérka vytvára experimentálne konštrukcie do komplexnej štruktúry a architektonického potenciálu.

ZOFIE ANGELIC (DE)
Nemecká dizajnérka sa venuje tvorbe Couture šperkov, doplnkov, extravagantnému odevu v exkluzívnych limitovaných edíciách a tvorbe na mieru. Dizajnérka využíva tradičné remeslo s odbornou znalosťou sklárstva pre jej ručne vyrábané jedinečné diela. Okrem skla pracuje taktiež s vysoko kvalitnými kovmi a luxusnou kožou.

HUBERT FRESH FASHION CONTEST
KRISTÍNA VAVROVÁ
Minulosť inšpirovala dizajnérku na vytvorenie kolekcie Obscure v duchu rokoka. Historické obdobie zaujalo svojou prezdobenosťou a leskom, drahými večierkami pre zámožných a bohatých ľudí. Bielu farbu v kolekcii kombinovala s netradičnými materiálmi ako napríklad s plastom a tkaninou. V jej modeloch sa objavuje vrstvenie a skladanie pre vytvorenie objemu, veľké volány pre dojem prezdobenosti, ktoré sú v kontraste s jednoduchými rovnými líniami.

TATIANA DVOŘÁKOVÁ
Kolekcia Throw a glitter je inšpirovaná každodenným životom a jeho čarovnými maličkosťami, ktoré ho robia výnimočným. Hlavným prvkom jej modelov boli metalické prúžky ako jeden z najtypickejších znakov osláv a nášivky s textami. Farebnosť sa niesla v jemných neutrálnych bielych odtieňoch, v svetloružovej a vo výrazných zlatých, či strieborných farbách.

VLADIMÍRA DANČOVÁ
Mladá dizajnérka postavila koncept svojej kolekcie Smooth/Pohladenie na odvrátenej stránke luxusného života a reaguje na dnešný trend sociálnych sietí a zdôrazňuje nedostatočný fyzický kontakt a konverzácia z očí do očí medzi ľuďmi. Farby sú inšpirované plážami, pieskom, morskou penou a oblohou a podtrhávajú pozitívnu ľahkosť celej kolekcie.

 

    2732

    Súvisiace články