Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 20. október 2017

Minimalizmus, udržateľná móda aj uletenosť na Fashion LIVE!

Prvý deň na Fashion LIVE! sa niesol v duchu rôznorodosti.

Minimalizmus, udržateľná móda aj uletenosť na Fashion LIVE!

Prvý deň na Fashion LIVE! sa niesol v duchu rôznorodosti. Svoje aktuálne kolekcie predviedli Ivana Rosová, Klaudia Markiewicz či Andrea Pojezdálová. Okrem toho sme mali možnosť obdivovať udržateľnú módu v rámci bloku Green Carpet.

 

Ateliéru 343

Prvý prehliadkový deň otvorila prehliadka Ateliéru 343 z VŠVU, kde svoju tvorbu odprezentovali mladí dizajnéri Anna Gregušová, Erika Daxnerová, Zuzana Trtolová, Nora Čanecká, Barbora Jakubová, Terézia Šišková, Lucia Švecová, Kristína Polačková a Terézia Feňovčíková

JAKUB STRAKA

Ďalšou prehliadkou v poradí bola kolekcia Jakuba Straku s názvom Putujúce hviezdy. Jej témou bolo vykročenie do neznáma a strach z budúcnosti. Pozitívna atmosféra, ktorá z kolekcie vyžarovala bola podčiarknutá ľahkým ľanom, hodvábnymi priadzami a strieborným neoprénom.

IVANA ROSOVÁ

Nadčasovú kolekciu s oríznačným názvom Timeless Chic predstavila Ivana Rosová. Ženské línie, klasické prvky a elegancia spoločne s teplými farbami vytvorili mestskú módu.

GREEN CARPET: NOSENE, MAJA BOŽOVIČ, BARTINKI
Novinkou tohtoročného Fashion LIVE! bol samostatný blok prehliadok GREEN CARPET venovaný udržateľnej móde, kde je cieľom poukázať na hodnotu odevu v zmysle ich nadčasovosti, využívania prírodných a neškodných materiálov alebo recyklovania. V rámci prehliadky sme videli modely značiek Nosene, Bartinki a návrhárku Maju Božovič.

NOSENE

MAJA BOŽOVIČ

BARTINKI

KLAUDIA MARKIEWICZ

Po minuloročnom úspechu sa poľská návrhárka opäť vrátila na Fashion LIVE! tentokrát s vesmírnou koelkciou AFTER AGE. Je inšpirovaná vesmírnymi a post-apokalyptickými motívmi, ale aj filmografiou z 80.rokov.

ANDREA POJEZDÁLOVÁ
Víťazka minuloročnej ceny Najlepší dizajnér Fashion LIVE! uzatvorila prvý deň prehliadok svojou kolekciou Eremita. Jej témou bolo hľadanie podstaty, sebareflexie. Dizajnérka si kladie rôzne etické otázky a takisto hľadá balans medzi trendami a konzumom.

    2376

    Súvisiace články