Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 23. marec 2017

MBPFW: 1.deň

Od 17. do 24.

MBPFW: 1.deň

Od 17. do 24. marca sa v Prahe konala najveľkolepejšia módna udalosť v našich končinách- Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Program bol nabitý významnými menami česko-slovenskej módnej scény, ktorý bol doplnený zaujímavým sprievodným programom. Pozrite sa s nami ako to vyzerali počas prvého dňa prehliadok.

Miro Sabo

Športové prvky a asymetria vládli kolekcii Mira Saba. Výrazné odtiene červenej či zelenej efektne skombinoval s neutrálnejšími tónmi a oversize strihmi, čo dodávalo kolekcii nenútenosť a uvoľnenosť.

Nehera

Výber materiálov, kombinácia farieb a nakoniec aj siluety je zosobnením čistoty. Dnes už svetová Nehera dokáže vytvoriť atypické modely, ktoré napriek svojej nevšednosti ulahodia oku. Nadčasovosť slovenskej značky ju zaraďuje medzi ikony módnej scény, čo potvrdzujú aj svojou účasťou na Týždni módy v Paríži.

Daniela Pešková

Daniela Pešková sa zahrala s netruálnejšou paletou farieb, no tie dostali nový nádych vďaka minimalistickým no pritom nápaditým strihom, ktoré boli založené na efektných detailoch.

La Formela

Výstredná, ale zakaždým inšpiratívna Laformela predstavila nápaditú kolekciu. Tentokrát však trio návrhárok upustilo od silného punkového nádychu a svoju fantáziu pretavili do nositeľnejších kreácií. Kolekcia je síce extravagantná, no pritom zapadá do každodenného šatníka.

Proč ne? Charity Night

Veľkolepá Haute Couture prehliadka Francesca Scognamiglia uzatvorila prvý deň prehliadok. Odohrala sa ako súčasť charitatívneho projektu PročNe?! Charity Night, ktorý tento rok podporil Nadáciu Terezy Maxovej. Noblesnú atmosféru prehliadky vyzdvihli aj perzské koberce, po ktorých sa modelky prechádzali, no v neposlednom rade aj samotné modely. Kolekcia kombinovala ťažšie a ľahšie materiály, ktoré však vytvárali čistý súzvuk.

Po prehliadke nasledovala aukcia 7 umeleckých diel. Výnos predstavoval viac ako 1,5 milióna českých korún a "bol určený na podporu ohrozených matiek. V Česku bohužiaľ stúpa domáce násilie, psychické aj fyzické, a matkám kvôli nedostatku financií hrozí odobratie detí zo starostlivosti," hovorí Tereza Maxová, patrónka nadácie.

    2298

    Súvisiace články