Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 26. máj 2016

Fashion LIVE! predstavil vizuál a novinky ročníka 2016

Unikátny módny projekt Fashion LIVE!, ktorý sa už po štvrtýkrát uskutoční v priestoroch Starej tržnice od 19. - 21.

Fashion LIVE! predstavil vizuál a novinky ročníka 2016

Unikátny módny projekt Fashion LIVE!, ktorý sa už po štvrtýkrát uskutoční v priestoroch Starej tržnice od 19. - 21. októbra 2016, predstavil hlavnú tému aktuálneho ročníka. Inšpiráciou pre dizajnérov bude nevyčerpateľný POP. V duchu témy sa nesie aj nový vizuál s kolekciou BonBon od Lenky Sršňovej. Ten bude zdobiť všetky aktivity, ktoré si počas roka pre milovníkov módy pripravili organizátori Fashion LIVE!. Fanúšikov čakajú obľúbené Fashion LIVE! talky a štartuje aj súťaž Hubert Fresh Fashion Contest pre mladých dizajnérov.

Po vzdaní pocty slovenským tradíciám, téme, ktorá dominovala podujatiu vlani, sa tento rok tím Fashion LIVE! rozhodol pre svieži POP. Vizuál zosobňujúci tento umelecko-livestylový žáner nafotil svetoznámy fotograf Branislav Šimončík. Ako to už býva dobrým zvykom, vizuál dáva do popredia kolekciu víťaza ceny Fashion LIVE! Awards v kategórii Najlepší dizajnér. Tú si minulý rok odniesla Lenka Sršňová za nápaditú kolekciu BonBon. Vo vizuáli sa tak objavujú hravé dezény, ktoré vynikajú na víťazoch Fashion LIVE! Awards v kategórii Tvár Fashion LIVE! – Vanesse Mayerovej a Šimonovi Kotykovi. O vizáž sa postarala Alena Schultzová a o úpravu vlasov Renáta Márová, ambasádorka L´Oréal Professionnel.
„Sme veľmi radi, že sme tento rok mohli opäť spolupracovať s tým najlepším tímom profesionálov. Aj vďaka tomu vznikol úžasný vizuál, ktorý znázorňuje trochu nekonvenčným spôsobom aktuálnu tému podujatia – POP. Sme veľmi vďační aj našim tváram, Vanesse Mayerovej a Šimonovi Kotykovi, ktorí mu vdýchli krásnu emóciu," priblížila projektová manažérka podujatia Zora Husarčíková.

Hubert Fresh Fashion Contest
Fashion LIVE! nadväzuje na úspešný projekt pre mladých tvorcov, ktorý sa tento rok koná pod taktovkou značky Hubert. Súťaž Hubert Fresh Fashion Contest je určená pre nádejných mladých slovenských a českých študentov odevného dizajnu. Tí majú unikátnu možnosť získať finančnú podporu vo výške 400 eur na vytvorenie vlastnej kolekcie. Inšpiráciu budú čerpať z bubliniek. Téma Fashion Bubbles musí byť preto obsiahnutá vo všetkých kreatívnych návrhoch.
„Sekt je neodmysliteľne spätý so svetom elegancie, krásy a módy. Prostredníctvom projektu Hubert Fresh Fashion Contest sme chceli dať priestor talentovaným mladým návrhárom, aby sa inšpirovali farbou, chuťou a tvarom bubliniek sektu a túto inšpiráciu preniesli do svojej kolekcie," hovorí Peter Krúpa, konateľ spoločnosti Hubert. J.E..
Odborná porota vyberie zo všetkých prihlásených troch víťazov súťaže, ktorí predstavia svoje kolekcie počas posledného prehliadkového večera, a to v rámci samostatnej módnej prehliadky.
Prihlasovanie odevných dizajnérov do Open Call-u súťaže Hubert Fresh Fashion Contest bolo spustené 8.5.2016 a trvá do 2.6.2016. Podmienkami pre zapojenie sa do súťaže je minimálny vek 15 rokov a zaslanie pdf s vypracovaným návrhom kolekcie piatich modelov so zastúpením pánskych aj dámskych odevov. Hodnotený bude štýl kolekcie, originalita, kreatívne uchopenie témy a možný komerčný dopad.

fashion_live_2016_tk

Fashion LIVE! prekračuje hranice
Open Call pre etablovaných dizajnérov je otvorený od utorka, 24. mája a práve tu prichádza najväčšia zmena oficiálne tretieho ročníka Fashion LIVE! Prihlásiť sa totiž môžu nielen slovenskí, ale aj pre českí návrhári. „Chceme aby bol event naozaj kvalitný a aby sa dizajnéri pozerali na prezentáciu na Fashion LIVE! ako na súčasť svojej práce a fungovania v biznise a využili ju aj ďalej, preto sme sa rozhodli event otvoriť pre všetkých dizajnérov, ktorý na lokálnom trhu fungujú. Aj keď spolupráca s českými dizajnérmi tu bola aj v minulosti, stretávame sa s čoraz väčším záujmom z ich strany a tak je teraz prvýkrát open call oficiálne sprístupnený aj im. Samozrejme, tešiť sa môžete aj na zahraničného hosťa a verím, že ich možno bude aj viac." vysvetľuje kreatívna riaditeľka podujatia Olo Křížová.

Organizatori_Fashion_LIVE_-_Kreativna_riaditelka_Olo_Krizova_Supervizor_podujatia_Marcel_Holubec_Manazerka_projektu_Zora_Husarcikova

Organizátori Fashion LIVE! – kreatívna riaditeľka Olo Křížová, supervízor podujatia Marcel Holubec a manažérka projektu Zora Husarčíková

Fashion LIVE! talky a ďalší sprievodný program
V rámci ročníka 2016 sa v priestoroch Berlinky v SNG v Bratislave odohrali už dva Fashion LIVE! talky – prvý, s hosťom Jánom Perneckým, bol venovaný využitiu 3D tlače v módnom priemysle, na druhom rozprával Jakub Jahn o fashion videu. Na ďalší Fashion LIVE! talk sa môžu všetci milovníci módy tešiť v stredu 22. júna. Téma a hostia budú známe už čoskoro. Ďalšie dva talky budú potom prebiehať počas septembra a októbra. Vstup je voľný, takže ak patríte k nadšencom módy, určite nezmeškajte tieto kvalitnú diskusie so zaujímavými hosťami z rôznych sfér fashion biznisu.
„Pretrváva aj spolupráca s festivalom Grape, kde sme minulý rok organizovali módnu prehliadku na tému Psychadelic, ktorá sprevádzala celý ostatný ročník festivalu. Bola to veľmi milá akcia, takže v tom budeme pokračovať a už sa tešíme na tohtoročnú tému. Takže v auguste sa vidíme na Grape," dodáva Zora Husarčíková.

Pre všetky aktuálne info sledujte facebook a instagram Fashion LIVE! a samozrejme aj top-fashion.sk a @topfashionmagazine.

pripravila: Jana Zajasenská
foto: Fashion LIVE!

3250

Súvisiace články