Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 4. november 2013

BORIS HANEČKA - jar/leto 2014

V kolekcii je ústrednou postavou žena, ktorá je k samej sebe úprimná, hľadá a nachádza svoju silu. Je však opozitom pseudoemancipovanej ženy, ktorá svoje zdanlivé šťastie predstiera len navonok.

3.11.2013

V kolekcii je ústrednou postavou žena, ktorá je k samej sebe úprimná, hľadá a nachádza svoju silu. Je však opozitom pseudoemancipovanej ženy, ktorá svoje zdanlivé šťastie predstiera len navonok. Nehanbí sa byť oblečená od hlavy po päty, ani ísť s vlastnou kožou na trh. Všetky jej vlastnosti sú podčiarknuté samurajskou estetikou, ktorá do modelov vnáša prvky praktickosti a kultivovanosti. Kalokagatia východu sa v modeloch prejavuje svojou dôstojnosťou podčiarkujúcou esenciu súčasnej ženy.


Borisova tvorba sa vyznačuje zmyslom pre architektúru a pre detail, ktoré sú prepojené v dynamickom, sofistikovanom prevedení. Modely sú postavené na klasickom, až historicky podloženom a manuálne prepracovanom základe, avšak ten je vždy "prekopaný", zbortený a na ňom sú vystavané na základe chutí, esencií a pocitov nové „stavby". Vždy je v nich kus sebairónie a sebareflexie, ktorá je v protiklade s vážnosťou klasického vnímania krásy v móde.
www.hanecka.com

foto: Fashion LIVE! by mdls.cz

    6102

    Súvisiace články