Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 16. február 2018

Tričková výstava v Londýne

Tričko je základným kúskom akéhokoľvek šatníka od 20.storočia. Do popularity sa dostalo najmä vďaka filmovej producii a propagácii zo strany hollywoodskej smotánky na čele s Marlonom Brandnom, ktorý z obyčaného kúsku spravil kultový element.

Tričková výstava v Londýne

Tričko je základným kúskom akéhokoľvek šatníka od 20.storočia. Do popularity sa dostalo najmä vďaka filmovej producii a propagácii zo strany hollywoodskej smotánky na čele s Marlonom Brandnom, ktorý z obyčaného kúsku spravil kultový element. Odvtedy si však tričko prešlo obrovskými zmenami a stalo sa nielen plátnom slúžiacim na prezentovanie vlastného pohľadu na svet či umeleckého ducha, ale aj politickým nástrojom.

Presne týmto sa zaoberá najnovšia výstava v Londýne- T-Shirt: Cult, Culture, Subversion, ktorá prebieha v London Museum of Fashion and Textiles. Medzi inými tam jájdete ikonické tričko od Marie Grazie Chiuri, ktorým debutovala na svojej prvej prehliadke Dior- We Should All Should Femninists, ako aj rebelské motívy od Vivienne Westwood. Výstava bude prebiehať až do 6.mája.

Foto: Getty, archív galérie

    1276

    Súvisiace články