Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 18. január 2018

7 nákupných chýb

Aj tie najostrieľanejšie nákupné maniačky sa z času na čas nevyhnú niekoľkým prehreškom. Ktoré sú tie najčastejšie a ako sa im vyhnúť?

7 nákupných chýb

Aj tie najostrieľanejšie nákupné maniačky sa z času na čas nevyhnú niekoľkým prehreškom. Ktoré sú tie najčastejšie a ako sa im vyhnúť?

1. Neporovnávame ceny

Pri nakupovaní dizajnových kúskov stojí za to obetovať tomuto procesu viac času a porovnať viacero predajcov a ich ceny. Každý eshop alebo predajňa môž mať totiž stanovené iné ceny. Nezabudnite si preto pozrieť nielen oficiálne stránky značky, ale aj rôznych distribútorov.

2. Nenosíme nové veci ihneď

Pokiaľ si nekupujete kúsky na špecifické príležitosti, ale na bežné nosenie, mali by ste ich na seba hodiť už prvý týždeň. Pokiaľ ich odkladáte, alebo na ne zabúdate, vedzte, že ste nakúpili nesprávne kúsky.

3. Neladíme veci k nášmu aktuálnemu šatníku

Častokrát nám do oka padne kabelka, topánky či kabát, ktorý jednoducho musíme mať. V tomto očarení však niekedy zabudneme premyslieť, s čím, kedy a ako ich budeme nosiť. Pokiaľ si neviete s novým kúskom predstaviť minimálne 3 veci z vášho aktuálneho šatníka, mali by ste naň radšej zabudnúť.

4. Vyhadzujeme veci, keď sú "staré"

Koľkokrát ste už vyhodili džínsy, blazer či lodičky len kvôli tomu, že ste mali pocit, že sú už staré? Zachovalé, nadčasové kúsky patria do šatníka, netusíte totiž ako dokážu oživiť outfity už len svojou klasickosťou.

5. Nakupujeme trendy, ktoré nie sú náš štýl

Nenakupujte ľadvinky, leopardie motívy či millennial pink modely pokiaľ oprednostňujete ruksaky, monochromatické outfity a športové kúsky. Žiaden trend vám totiž nestojí za to, aby ste sa v ňom cítili nesvoji a nepohodlne. Vyhnete sa tak zbytočnému vyhodeniu peňazí.

6. Hormonálne nakupovanie

Ktorá z nás si nevylepšila svoj deň príjemným nákupom aspoň "male" drobnosti? Takéto občasné nákupné výjazdy nás však môžu stáť plné skrine kúskov, ktoré na seba nikdy nedáme.

7. Nakupujeme nepohodlné veci, ktoré nám nesedia

Koľkorát ste si už povedali- "do týchto džínsov schudnem, extrémne vysoké podpätky budem nosiť len keď pôjdem autom" a podobne? Pravda je však taká, že pokiaľ si kúpite hocičo, čo vám nesedí, nie je vaša veľkosť, skončí to zastrčené vzadu v skrini.

    1402

    Súvisiace články