Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 12. september 2016

Happy Hearts Fund Petry Němcovej opäť v Prahe

5. septembra sa už po piaty krát uskutočnila charitatívna gala večera pod supermodelky Petry Němcovej pre jej nadáciu Happy Hearts Fund.

Happy Hearts Fund Petry Němcovej opäť v Prahe

5. septembra sa už po piaty krát uskutočnila charitatívna gala večera pod supermodelky Petry Němcovej pre jej nadáciu Happy Hearts Fund. Cieľom večera bolo vyzbierať finačné prostriedky na výstavbu školy, v jednej z krajín postihnutej prírodnou katastrofou.

V predchádzajúcich ročníkoch sa vďaka nadácií podarilo vyzbierať viac ako 6 miliónov českých korún, ktoré boli použité na výstavbu škôl na Haiti a v Nepále. Jednou z nich je aj škola École Internat Sainte Madeleine Port au Prince na Haiti pre 600 žiakov. Túto jeseň sa otvorí ďalšia škola Jalpa Yuwa Primary School v Nepále pre 90 žiakov prvého stupňa.

HHF03

Okrem nadácie Happy Hearts Fund, výťažok putuje aj na konto vybranej nadácie v rámci Českej republiky. Doposiaľ bol takto podporený napríklad Nadačný fond Dobrý Anděl alebo nadácia Člověk v tísní.

Na akcii sa pravidelne objavujú známe tváre českej aj medzinárodnej scény. V minulých rokoch sa Gala večere zúčastnili napríklad Caroline Scheufele (CEO Chopard), Gitta Grafin Lambsdorff (generálna riditeľka spoločnosti Tiffany& Co.), šperkár Roberto Coin, supermodelky Eugenia Silva a Valeria Mazza a módni návrhári Alfredo a Diego Villalba. Tento rok bola exkluzívne predstavená kolekcia amerického módneho domu BCBGMAXAZRIA, ktorá vstupuje na český trh.

174 UFW 6328

Zakladateľka nadácie Petra Němcová sa prostredníctvom Happy Hearts Fund sústreďuje na prestavbu škôl a na celkové zlepšenie životov detí z krajín postihnutými prírodnými katastrofami. Nadácia pôsobí v 9 krajinách na svete a do dnešného dňa vybudovala alebo obnovila 130 škôl a škôlok. Od roku 2006, kedy bola nadácia založená tak pomohla viac ako 50 000 deťom a 500 000 členom komunít.

„Charitatívna Gala večera pre moju nadáciu Happy Hearts Fund je projekt, ktorý má v Českej republike už niekoľkoročnú tradíciu a ja som neskutočne šťastná, že sa nám vďaka nej dosiaľ podarilo významne pomôcť deťom v mnohých krajinách.“
uvádza Petra Němcová.

    1530

    Súvisiace články